Luka Rijeka sa dobiti od 121 milijun kuna


Luka Rijeka d.d. je u 2011. godini ostvarila ukupni prihod od 329,5 milijuna kuna, a dobit nakon oporezivanja iznosi 121 milijun kuna, podaci su iz te riječke tvrtke.

U izvješÄ‡u Uprave Luke Rijeke navodi se da je ostvarena dobit, koja je višestruko veća nego prethodne godine, rezultat prodaje vlasničkog udjela strateškom partneru na kontejnerskom terminalu riječke luke. Dobit će biti reinvestirana u modernizaciju lučke suprastrukture i u kompatibilne lučke kapacitete.

Luka Rijeka planira u 2012. ulaganja u izmjenu obalnih portalnih dizalica. U prvoj fazi nabavit će se dvije nove obalne portalne dizalice, čime bi se povećala učinkovitost i produktivnost Luke na terminalu za generalni teret.

Ukupni promet Luke Rijeka u 2011. bio je 4,5 milijuna tona tereta, što je na razini 2010.

Iz Uprave pritom napominju da je ukupan promet zadržan na razini 2010. unatoč negativnim gospodarskim kretanjima na važnim tržištima.

Naime, zbog političkih zbivanja u sjevernoafričkoj i bliskoistočnoj regiji, koja je izuzetno komercijalno značajna za Luku, smanjen je promet tvrdog drva i rezane graÄ‘e te poluproizvoda crne metalurgije iz južne Poljske i ÄŒeške, navode iz Uprave te naglašavaju da je, zahvaljujući povećanju prometa ostalih tereta kao što su živa stoka, voće i kontejnerski promet, ukupni promet Luke ostao na razini 2010.

Uvažavajući otežanu situaciju na tržištu i njen utjecaj na profitabilnost poslovanja ostvareni rezultati u 2011. su u skladu s planiranim, stoji u izvješÄ‡u Uprave o stanju Luke Rijeka d.d.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019