Luka Rijeka sa dobiti od 121 milijun kuna


Luka Rijeka d.d. je u 2011. godini ostvarila ukupni prihod od 329,5 milijuna kuna, a dobit nakon oporezivanja iznosi 121 milijun kuna, podaci su iz te riječke tvrtke.

U izvješÄ‡u Uprave Luke Rijeke navodi se da je ostvarena dobit, koja je višestruko veća nego prethodne godine, rezultat prodaje vlasničkog udjela strateškom partneru na kontejnerskom terminalu riječke luke. Dobit će biti reinvestirana u modernizaciju lučke suprastrukture i u kompatibilne lučke kapacitete.

Luka Rijeka planira u 2012. ulaganja u izmjenu obalnih portalnih dizalica. U prvoj fazi nabavit će se dvije nove obalne portalne dizalice, čime bi se povećala učinkovitost i produktivnost Luke na terminalu za generalni teret.

Ukupni promet Luke Rijeka u 2011. bio je 4,5 milijuna tona tereta, što je na razini 2010.

Iz Uprave pritom napominju da je ukupan promet zadržan na razini 2010. unatoč negativnim gospodarskim kretanjima na važnim tržištima.

Naime, zbog političkih zbivanja u sjevernoafričkoj i bliskoistočnoj regiji, koja je izuzetno komercijalno značajna za Luku, smanjen je promet tvrdog drva i rezane graÄ‘e te poluproizvoda crne metalurgije iz južne Poljske i ÄŒeške, navode iz Uprave te naglašavaju da je, zahvaljujući povećanju prometa ostalih tereta kao što su živa stoka, voće i kontejnerski promet, ukupni promet Luke ostao na razini 2010.

Uvažavajući otežanu situaciju na tržištu i njen utjecaj na profitabilnost poslovanja ostvareni rezultati u 2011. su u skladu s planiranim, stoji u izvješÄ‡u Uprave o stanju Luke Rijeka d.d.


Recent Nautical News Entries

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019

Plutajuća praonica za trup bez algi i školjaka

Nakupljanje algi i školjaka na trupu prirodna je nepogoda protiv koje se najveći broj brodovlasnika bori specijalnim bojama, a protekl

October.15.2019