BORBA S DIVOM Iz mora izvađen 20-metarski čempres (FOTO)


Pod nadzorom dubrovačke Lučke kapetanije, pripadnici dubrovačke profesionalne vatrogasne postrojbe i komunalnog poduzeća "ÄŒistoća" uklonili su iz mora uz pomoć ploveće dizalice "Triton" čempres koji je ometao sigurnost plovidbe ispod gradskog predjela Ploče- Sv. Jakov. 

- ÄŒempres je proteklih nekoliko dana išÄupala snažna i ledena bura te je završio u moru u kojem su ga morske struje nanijele u uvalu Betina Špilja ispod hotela "Argentina", odnosno izmeÄ‘u "Ville Šeherezada" i "Ville Dubrovnik". 

Okomito plutajući, čempres je zapeo za morsko dno te je iz mora stršio oko 3 metra iznad morske površine i predstavljao opasnost za nesmetanu plovidbu. Kratko po dojavi graÄ‘ana s predjela Ploče i Sveti Jakov naša Lučka kapetanija Dubrovnik je u suradnji sa gradskim vlastima organizirala akciju uklanjanja čempresa iz mora. 

Gradske vlasti, naime, imaju obvezu upravljanja i održavanja pomorskog dobra na svome području, ali i rezervirana proračunska sredstva koja su namaknuli naplatom koncesijskih odobrenja- istaknuo je dubrovački v.d. lučki kapetan Nikola Beusan. 

Akcija je uspješno završena u popodnevnim satima, a čempres je plovećom dizalicom dovezen do Sustjepana, gdje je iskrcan i ispilan. 


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019