Pomorsko dobro treba bolje gospodarski vrednovati


Pomorsko dobro resurs je iznimne vrijednosti pa je nužno njegovo bolje gospodarsko vrednovanje, suglasni su sudionici okruglog stola o pomorskom dobru koji je danas održan u riječkoj županijskoj Gospodarskoj komori.

Nina Perko iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture kazala je da je Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama omogućio gospodarsko korištenje pomorskog dobra, ali da je u provedbi otvorio odreÄ‘ena pitanja te da je nužno osuvremeniti neka rješenja iz tog zakona.

Pomorsko dobro je opće dobro od interesa za RH, čine ga unutarnje morske vode i teritorijalno more, njihovo dno i podzemlje, te dio kopna koji je po svojoj prirodi namijenjen općoj upotrebi ili je proglašen takvim, a dijelom kopna smatra se morska obala, luke, nasipi, sprudovi, hridi, grebeni, plaže, ušÄ‡a rijeka koje se izlijevaju u more i dr.

Obuhvaća obalu u širini od najmanje šest metara.

Do sada su mu utvrđene granice na oko 750 kilometara obalne crte, od ukupno 6278 kilometara, ili 11,94 posto.

Perko je ocijenila da za složen postupak utvrđivanja granica pomorskog dobra nedostaje stručnog kadra.

Među dvojbama koje su otvorene za raspravu, primjerice u sustavu koncesija, navela je pitanje koncesijske naknade.

U lučkom sustavu treba razmotriti sustav upravljanja lukama, posebnosti upravljanja županijskim lukama, odrediti ulogu koncesionara, raspraviti način učešÄ‡a privatnog kapitala u izgradnji ili modernizaciji luka i drugo.

Zlatan Marunić iz primorsko-goranske županijske uprave istaknuo je nedostatke na koje nailaze pri izdavanju koncesija, odnosno probleme nesuklađenosti Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama i Zakona o koncesijama.

Rekao je da je postupak ishodovanja lokacijskih dozvola za ulagače koje imaju novac i ideje predug i da stoga često odustaju od projekata.

Marunić smatra da treba poticati donošenje planova nižeg reda na pomorskom dobru, osigurati sredstva za izvlaštenja, ubrzati upis pomorskog dobra u katastar i gruntovnicu, razmotriti davanje koncesija na zahtjev u slučaju kampova, hotela i sličnog te ubrzati davanje koncesija.

Stručnjak za pomorsko dobro Branko Kundih ocijenio je da su ključna pitanja u vezi pomorskog dobra ustvari neriješeni imovinsko-pravni odnosi. Kundih smatra da isključivi koncesijski model gospodarskog korištenja pomorskog dobra putem javnog prikupljanja ponuda u kombinaciji sa zakonskom odredbom da se koncesija može dati tek nakon što je utvrÄ‘ena granica pomorskog dobra nije održiv.

Na može se od investitora i koncesionara očekivati da ulazi u neizvjesne projekte na pomorskom dobru ako nisu transparentno postavljeni pravni i ekonomski okviri koncesijskog sustava, naglasio je.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019