Brodovi vrijede sve manje, banke brinu kako će naplatiti potraživanja


 

Prije dva mjeseca najam velikog teretnog broda dosezao je čak 15.000 dolara dnevno. Brokeri i vlasnici kažu da ga danas dobijete za 6000 dolara. Iako su za to djelomično kriva previranja u svjetskom gospodarstvu, značajniji čimbenik je gomila novih teretnjaka. Takav višak stavlja dodatni financijski pritisak na brodovlasnike koji su ih kupili, kao i na europske banke koje su financirale veći dio tih kupnji, a koje su ionako u problemima. Tijekom globalnog procvata tržišta roba, koje je trajalo do kraja proljeća 2008. godine, brodovlasnici nisu uspijevali dovoljno brzo čak ni podnijeti zahtjeve za nove brodove. No zbog dugog razdoblja čekanja u brodogradnji, ta plovila sada se dostavljaju po nekoliko stotina odjednom, a sve se to dogaÄ‘a u vrlo teškom i vrlo nepovoljnom periodu po meÄ‘unarodno gospodarstvo, piše New York Times.

Za pomorsku prijevozničku industriju, ova zasićenost znači ne samo niže cijene prijevoza, već i vrtoglavi pad vrijednosti plovila. Najveći gubitnici u svemu su odreÄ‘ene velike europske banke. Njemačka Commerzbank, britanska Lloyds Banking Group i francuska Société Générale samo su neke od europskih ustanova koje smanjuju izloženost brodarskim zajmovima.

Basil Karatzas, izvršni direktor brodarske brokerske agencije Karatzas Marine Advisors s Manhattana, procjenjuje da europske banke posjeduju oko 500 milijardi dolara u brodarskim zajmovima te da im samo na tom području prijete gubici od oko 100 milijardi dolara.

"Najveći strah" tih banaka "jest koliki je otpis i kako ga obraditi s računovodstvenog stajališta", kaže Karatzas. U meÄ‘uvremenu brodovlasnici s tjeskobom prate referentnu točku industrije, Baltic Dry Indeks ukupne količine narudžbi teretnjaka, kojemu se od početka ove godine vrijednost upola smanjila.

Taj je indeks trenutačno na najnižoj razini od siječnja 2009., kada je gospodarska kriza bila najteža. I dok pada broj narudžbi, pada i cijena samih plovila. Veliki tanker Samho Dream koji je početkom 2008. godine prodan za 137 milijuna dolara, krajem prošle godine vratio se u ruke bankara koji su ga u Hong Kongu preprodali za samo 28,3 milijuna dolara.Globalna tonaža velikih teretnih brodova godišnje se penje za više od deset posto, pa se tako očekuje da će samo ove godine iz brodogradilišta isploviti 1650 teretnjaka za prijevoz robe. Dok se god tonaža prevezene robe na svjetskom trgovinskom tržištu polako penje po godišnjoj stopi od bijednih dva do tri posto, prezasićenost će predstavljati sve veći teret za pomorsku brodarsku industriju.

Kupci koji su u iskušenju da odbiju isporuku plovila mogli bi izgubiti uloge, koji obično iznose do 40 posto ugovorene cijene broda. No postaje sve teže dobiti novac banaka za isplatu ostalih 60 posto, osobito sada kada je preprodajna cijena toliko niža u usporedbi s ugovornim cijenama. Zbog oslabljenog gospodarskog rasta svjetska potražnja nafte nije rasla pa nema ni potrebe za novim tankerima, piše New York Times.

Najveće tržište za teretne brodove jest prijevoz željezne rude do kineskih čeličana. No s obzirom da usporavanje kineskog tržišta nekretninama podriva potražnju za čelikom, od listopada je naglo pala i godišnja stopa rasta kineskog uvoza željezne rude. ÄŒak i ako svjetska trgovina u nadolazećim mjesecima ne uspori, pred brodarskom industrijom nalazi se dug put prije nego što se potražnja za brodovima ne izjednači s kapacitetima.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019