Mali Drvenik: Planula 17-metarska jahta, pa potonula!


Jahta "Xo", dužine 17 metara izgorjela je i potonula noćas kod Malog Drvenika! Jahta se nalazila privezana s južne strane otoka u uvali Vela Rina, a u trenutku izbijanja požara oko 1.45 sati na njoj su se nalazila dva Hrvata, R.K. i D.K., koji su gumenjakom odmah pobjegli. Plovilo je inače u vlasništvu Erste i Steiemarkische S-leasing iz Zagreba.

Vatrogasci su plamen ugasili oko 4.30 sati, a "Xo" je instantno potonula na dubinu od 67 metara! TakoÄ‘er, mjesto potonuća bilo je nadzirano zbog mogućeg istjecanja goriva jer je u spremniku jahte još ostalo "zarobljeno" oko tristotinjak litara dizela. Srećom, dosad nije zabilježeno nikakvo istjecanje goriva.

Tijekom dana bit će obavljen očevid od strane inspektora Lučke kapetanije Split.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019