'Kapetan kukavica' oklijeva dati signal za evakuaciju!


Talijanska televizijska postaja objavila je video koji prikazuje metež nastao na zapovjednom mostu broda Costa Concordia, sat vremena nakon što je udario u stijienu.

 
Snimka s broda nakon što je udario stijenu

 


'Kapetane, putnici spontano ulaze u čamce za spašavanje', kaže glas neidentificiranog službenika. 'OK, dobro. Neka tako onda i odu na kopno',rekao je kapetan. Nakon što ga je nekoliko kolega uzastopno upitalo je li dao signal za evakuaciju, Schettino im je rekao da sačekaju. Nakon još jednog promptnog poziva, napokon je upalio alarm za evakuaciju.

Snimka prikazuje putnike koji oblače pojaseve za spašavanje te se spuštaju čamcima za spašavanje u more. Kapetan Schettino u kućnom je pritivoru. Mogao bi biti optužen za masovno ubojstvo ih nehaja, brodolom i napuštanje broda na kojem je bilo 4200 putnika i članova posade. Poginulo je 17 ljudi, a 15 ih je još uvijek vodi kao nestale.

S mosta broda (Prinstcreen APTN)

Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019