Hvar: Otišao roniti po buri i poginuo


Kod rta Smočiguzica na sjevernoj strani otoka Hvara večeras je oko 21.30 sati uočeno mrtvo tijelo ronioca za kojim se tragalo od 19 sati, izvijestilo je Ministarstvo mora.

Prijatelji su digli uzbunu nakon što se do mraka nije vratio iz ribolova u uvali Priluka-Žukova. Po prilično snažnoj buri otišao roniti na dah.

U akciju potrage za nestalim uključili su se brod Pojišan Lučke kapetanije Split i brod Sveti Mihovil pomorske policije. Iz Starog Grada je isplovio kapetan ispostave Lučke kapetanije s privatnim plovilom. U pretragu obalnog dijela uključila se policija iz Hvara te rodina i prijatelji nestalog, javlja Index.

Unatoč snažnoj buri, nisu odustajali. Nestalog ronioca pronašli su na koncu mještani.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019