Valovi od nekoliko metara: Pogledajte dramatičnu akciju spašavanja broda


 

Tijekom utorka u podvelebitskom primorju puhala je najjača bura ove godine s čestim udarima preko 200km/h. Bura je donijela goleme probleme stanovnicima toga područja. Njih više od 400 ostalo je bez struje. Bura i valovi okovali su obalu u led.

Bura je život podno Velebita učinila gotovo nemogućim tijekom utorka. Primjerice, u Senju je u 13 sati temperatura zraka iznosila -8°C uz prosječnu olujnu brzinu bure od 18m/s što je davalo osjet hladnoće od nevjerojatnih -20°C!

ÄŒlan Crometeo tima, Aleksandar Gospić, svojim foto aparatom tijekom dana snimao je nezaboravne scene velebitske bure. U mjestu Ražanac ovjekovječio je dramatičan dogaÄ‘aj!

Orkanski udari bure postupno su iskidali konop po konom s kojim je jedan brod u Ražancu bio privezan za obalu. Kada je brod "ostao" na zadnjem konopu, u akciju spašavanja broda u uzburkanom moru krenulo je nekoliko mještana. Radilo se o potencijalno pogibeljnoj akciji jer su valovi neprestano bili viši od samog broda, a do njega se moglo doći samo barkom. Trojica mještana je prvo su ušli u barku i uzburkanom moru krenuli prema brodu. Prilikom približavanja brodu, barku su golemi valovi vraćali, no naposlijetku je akcija spašavanja imala sretan eprilog i brod je osiguran.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019