Valovi od nekoliko metara: Pogledajte dramatičnu akciju spašavanja broda


 

Tijekom utorka u podvelebitskom primorju puhala je najjača bura ove godine s čestim udarima preko 200km/h. Bura je donijela goleme probleme stanovnicima toga područja. Njih više od 400 ostalo je bez struje. Bura i valovi okovali su obalu u led.

Bura je život podno Velebita učinila gotovo nemogućim tijekom utorka. Primjerice, u Senju je u 13 sati temperatura zraka iznosila -8°C uz prosječnu olujnu brzinu bure od 18m/s što je davalo osjet hladnoće od nevjerojatnih -20°C!

ÄŒlan Crometeo tima, Aleksandar Gospić, svojim foto aparatom tijekom dana snimao je nezaboravne scene velebitske bure. U mjestu Ražanac ovjekovječio je dramatičan dogaÄ‘aj!

Orkanski udari bure postupno su iskidali konop po konom s kojim je jedan brod u Ražancu bio privezan za obalu. Kada je brod "ostao" na zadnjem konopu, u akciju spašavanja broda u uzburkanom moru krenulo je nekoliko mještana. Radilo se o potencijalno pogibeljnoj akciji jer su valovi neprestano bili viši od samog broda, a do njega se moglo doći samo barkom. Trojica mještana je prvo su ušli u barku i uzburkanom moru krenuli prema brodu. Prilikom približavanja brodu, barku su golemi valovi vraćali, no naposlijetku je akcija spašavanja imala sretan eprilog i brod je osiguran.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019