Hrvatski brodovi okovani na Dunavu, zalihe hrane na izmaku


 

'Već su nam desetak dana na Dunavu ledom potpuno okovana tri konvoja u Ukrajini i Rumunjskoj. Nemoguća je opskrba brodova gorivom, a zalihe hrane su na izmaku. Posade bi se uskoro mogle naći u bezizlaznoj situaciji', rekao je direktor Dunavskog Lloyda kapetan Velibor Gacik ističući kako uprava tvrtke nastoji pronaći način opskrbe blokiranih brodova. Gotovo cijela flota tvrtke, 14 brodova i 47 teglenica i potisnica, trenutačno je izvan stroja.

'Na području Srbije blokirana su 3 konvoja, a na Savi potpuno je obustavljena plovidba zbog leda i niskog vodostaja', dodaje Gacik ističući da je upitan i opstanku tvrtke.

'Zbog izuzetno niskog vodostaja u posljednjih devet mjeseci poslovanje je dovedeno do granica izdržljivosti. Brodovi su nam bili na suhom, nije se moglo ploviti, a ove ekstremno niske temperature prijete da situaciju još pogoršaju', kaže direktor.

Tvrtka ima 127 zaposlenika i, unatoč pozitivnom poslovanju za prvo polugodište 2011., nizak vodostaj i zaleÄ‘ene rijeke dovele su u pitanje njezin opstanak. (Agencija VLM)


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019