Hrvatski brodovi okovani na Dunavu, zalihe hrane na izmaku


 

'Već su nam desetak dana na Dunavu ledom potpuno okovana tri konvoja u Ukrajini i Rumunjskoj. Nemoguća je opskrba brodova gorivom, a zalihe hrane su na izmaku. Posade bi se uskoro mogle naći u bezizlaznoj situaciji', rekao je direktor Dunavskog Lloyda kapetan Velibor Gacik ističući kako uprava tvrtke nastoji pronaći način opskrbe blokiranih brodova. Gotovo cijela flota tvrtke, 14 brodova i 47 teglenica i potisnica, trenutačno je izvan stroja.

'Na području Srbije blokirana su 3 konvoja, a na Savi potpuno je obustavljena plovidba zbog leda i niskog vodostaja', dodaje Gacik ističući da je upitan i opstanku tvrtke.

'Zbog izuzetno niskog vodostaja u posljednjih devet mjeseci poslovanje je dovedeno do granica izdržljivosti. Brodovi su nam bili na suhom, nije se moglo ploviti, a ove ekstremno niske temperature prijete da situaciju još pogoršaju', kaže direktor.

Tvrtka ima 127 zaposlenika i, unatoč pozitivnom poslovanju za prvo polugodište 2011., nizak vodostaj i zaleÄ‘ene rijeke dovele su u pitanje njezin opstanak. (Agencija VLM)


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019