Split Olympic Sailing Week


 

 

Početkom ožujka (od 7. do 11. ožujka) u akvatoriju pred splitskom lukom održat  će se osmo izdanje meÄ‘unarodne regate Split Olympic Sailing Week. Ova regata iz godine u godinu raste, a potvrda njene vrijednosti odluka je krovne jedriličarske institucije HJS da u nju uklopi Otvoreno državno prvenstvo za olimpijske klase.
JK Labud poznat je po vrlo uspješnim organizacijama svjetskih i europskih prvenstava o kojim su sudili sami sudionici. Ozbiljnost regate potvrÄ‘uje i respektabilni meÄ‘unarodni žiri koji predvodi Marianne Middelthon. Ona iza sebe ima suÄ‘enja na tri posljednje olimpijade kao i brojna svjetska i europska natjecanja. Hrvatski jedriličari olimpijci Tina Mihelić, Ivan Kljaković Gašpić, Tonči Stipanović, Luka Mratović, Šime Fantela i Igor Marenić, Pavle Kostov i Petar Cupač kao i ostali naši jedriličari bit će domaćini brojnim jedriličarima iz više od  20 zemalja. Budući da će se rezultati za prvenstvo Hrvatske izdvajati iz SOSW-a, ovo VIII. izdanje bit će ujedno i obveza za reprezentativni nastup za sve hrvatske reprezentativce i olimpijce i one koji pretendiraju to postati. Laskava je i činjenica da je još nekim stranim jedriličarskim reprezentacijama SOSW izborna regata. Izvršna direktorica IFA-e,  Corinne Mckenzie u  obraćanju jedriličarima klase finn takoder je preporucila SOSW kao izvrsnu pripremu pred Europsko prvenstvo. Dodatne informacije: www.jklabud.hr/sosw.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019