Split Olympic Sailing Week


 

 

Početkom ožujka (od 7. do 11. ožujka) u akvatoriju pred splitskom lukom održat  će se osmo izdanje meÄ‘unarodne regate Split Olympic Sailing Week. Ova regata iz godine u godinu raste, a potvrda njene vrijednosti odluka je krovne jedriličarske institucije HJS da u nju uklopi Otvoreno državno prvenstvo za olimpijske klase.
JK Labud poznat je po vrlo uspješnim organizacijama svjetskih i europskih prvenstava o kojim su sudili sami sudionici. Ozbiljnost regate potvrÄ‘uje i respektabilni meÄ‘unarodni žiri koji predvodi Marianne Middelthon. Ona iza sebe ima suÄ‘enja na tri posljednje olimpijade kao i brojna svjetska i europska natjecanja. Hrvatski jedriličari olimpijci Tina Mihelić, Ivan Kljaković Gašpić, Tonči Stipanović, Luka Mratović, Šime Fantela i Igor Marenić, Pavle Kostov i Petar Cupač kao i ostali naši jedriličari bit će domaćini brojnim jedriličarima iz više od  20 zemalja. Budući da će se rezultati za prvenstvo Hrvatske izdvajati iz SOSW-a, ovo VIII. izdanje bit će ujedno i obveza za reprezentativni nastup za sve hrvatske reprezentativce i olimpijce i one koji pretendiraju to postati. Laskava je i činjenica da je još nekim stranim jedriličarskim reprezentacijama SOSW izborna regata. Izvršna direktorica IFA-e,  Corinne Mckenzie u  obraćanju jedriličarima klase finn takoder je preporucila SOSW kao izvrsnu pripremu pred Europsko prvenstvo. Dodatne informacije: www.jklabud.hr/sosw.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019