IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT


UPOZORENJE

Mjestimični udari bure na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u noći i drugdje, 35-50, a u noći u Velebitskom kanalu i na krajnjem sjeveru do 60 čvorova. U noći more na otvorenom sjevernog Jadrana ponegdje 5.

STANJE

Sa sjeveroistoka se prema Jadranu pruža anticiklonalni greben, a nad južnim Jadranom zadržava se dolina sredozemne ciklone.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Bura, ponegdje na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana sjeverni i sjeverozapadni vjetar, 6-16, ponegdje na sjevernom Jadranu do 26 čvorova, pojačat će navečer na 16-26, ponegdje na sjevernom Jadranu do 32 čvora. More 2-3, na otvorenom 3-4. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno, još samo ponegdje mogućnost za malo snijega, na južnom Jadranu kiše. Vrlo hladno, a dnevne temperature malo više.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Umjerena do jaka bura, na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana ponegdje sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na sjevernom Jadranu bura ponegdje vrlo jaka. More umjereno valovito i valovito, na otvorenom sjevernom Jadrana ponegdje jače valovito. Promjenljivo oblačno,samo ponegdje mogućnost za malo snijega, na južnom Jadranu kiše.

PMC - Split


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019