IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLITUPOZORENJE

Mjestimični udari bure 35-55, na sjevernom Jadranu do 70, a u Velebitskom kanalu do 90 čvorova. Na južnom Jadranu mjestimični udari juga 35-65 čvorova, prema kraju dana sjeverozapadnog vjetra od 30-40 čv. More na otvorenom 5-6. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana su moguće nevere.

STANJE

Nad Jadranom se sa sjeveroistoka pruža anticiklonalni greben, a ciklona sa Tirenskog mora postupno se premješta prema Jadranu.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Bura, mjestimice istočni vjetar 15-30, na sjevernom Jadranu do 40, a u Velebitskom kanalu do 50 čvorova. Na južnom Jadranu jugo, mjestimice istočni vjetar 18-36 čvorova, poslijepodne postupno u slabljenu na 12-28 čvorova, te u okretanju na sjeverozapadni vjetar . More 4-5, na otvorenom je moguće 6. Vidljivost 5-15 km. Pretežno oblačno, mjestimice snijeg ili kiša, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje pljuskovi i grmljavina, a moguće su i obilnije oborine. Temperatura zraka bez veće promjene.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Pretežno oblačno, mjestimice snijeg ili kiša, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana još u početku ponegdje pljuskovi i grmljavina. Umjerena do jak bura, na otvorenom južnog sjeverozapadni vjetar, postupno će slabiti. Na sjevernom Jadranu umjerena do vrlo jaka, u Velebitskom kanalu olujna, još u početku i orkanska bura. More umjereno valovito i valovito, na sjevernom valovito i jače valovito , a na otvorenome i uzburkano .

PMC - Split


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019