Stiže udar hladnoće! Pripremite se!


Bad weatherU petak će hladan zrak stići do sjevera Italije i sjevernog Jadrana što će potaknuti stvaranje sekundarnog ciklonalnog centra na spomenutom području. Zbog toga će u petak na sjevernom Jadranu uslijediti naoblačenje s kišom, a do večeri kiša će se proširiti na čitavu Dalmaciju. Zapuhat će umjereno do jako jugo, tako da će se još zadržati toplo i vrlo toplo, iako pokoji stupanj Celzijev manje u odnosu na četvrtak.

Glavnina promjene vremena "pogodit" će Hrvatsku tijekom subote. Preko Jadrana će se kretati ciklona dalje na jugoistok, a u njenoj pozadini stići će vrlo hladan zrak što će uzrokovati pravi temperaturni šok! Iz babljeg ljeto u samo jedan dan gotovo da ćemo imati ranozimski dan! Bit će oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kiša će u Gorskom Kotaru i Lici okrenuti na snijeg iznad 1200m nadmorske visine, a ponegdje će spustiti i nekoliko stotina metara niže. Mjestimično će pasti i preko 20cm snijega. Prvi ovojesenski snijeg izgledan je i u višim predjelima Dalmacije: na višim predjelima Biokova, Dinare i Kamešnice.

Zapuhat će jaka i olujna bura koja će lokalno imati i orkanske udare u večernjim satima. Pad temperature zraka bit će vrlo izražen. Primjerice, ovoga vikenda u Kninu je temperatura zraka bila do 31°C, a u nadolazeći vikend spustit će se za oko 25°C! U subotu će u nižim predjelima Like i Gorskog kotara biti tek pokoji stupanj iznad 0°C, a jednoznamenkaste vrijednosti danju su moguće i u velikom dijelu zemlje. Uz obalu i na otocima Dalmacije najviše dnevne temperature zraka trebale bi biti od 10 do 15°C.

U nedjelju će oborine slabiti, a moguća i sunčana razdoblja, no uz olujnu i orkansku buru bit će vrlo hladno za dio godine!

Tako ćemo s plaža već nadolazećeg vikenda, barem privremeno, potražiti zimske bunde!


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019