Stiže udar hladnoće! Pripremite se!


Bad weatherU petak će hladan zrak stići do sjevera Italije i sjevernog Jadrana što će potaknuti stvaranje sekundarnog ciklonalnog centra na spomenutom području. Zbog toga će u petak na sjevernom Jadranu uslijediti naoblačenje s kišom, a do večeri kiša će se proširiti na čitavu Dalmaciju. Zapuhat će umjereno do jako jugo, tako da će se još zadržati toplo i vrlo toplo, iako pokoji stupanj Celzijev manje u odnosu na četvrtak.

Glavnina promjene vremena "pogodit" će Hrvatsku tijekom subote. Preko Jadrana će se kretati ciklona dalje na jugoistok, a u njenoj pozadini stići će vrlo hladan zrak što će uzrokovati pravi temperaturni šok! Iz babljeg ljeto u samo jedan dan gotovo da ćemo imati ranozimski dan! Bit će oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kiša će u Gorskom Kotaru i Lici okrenuti na snijeg iznad 1200m nadmorske visine, a ponegdje će spustiti i nekoliko stotina metara niže. Mjestimično će pasti i preko 20cm snijega. Prvi ovojesenski snijeg izgledan je i u višim predjelima Dalmacije: na višim predjelima Biokova, Dinare i Kamešnice.

Zapuhat će jaka i olujna bura koja će lokalno imati i orkanske udare u večernjim satima. Pad temperature zraka bit će vrlo izražen. Primjerice, ovoga vikenda u Kninu je temperatura zraka bila do 31°C, a u nadolazeći vikend spustit će se za oko 25°C! U subotu će u nižim predjelima Like i Gorskog kotara biti tek pokoji stupanj iznad 0°C, a jednoznamenkaste vrijednosti danju su moguće i u velikom dijelu zemlje. Uz obalu i na otocima Dalmacije najviše dnevne temperature zraka trebale bi biti od 10 do 15°C.

U nedjelju će oborine slabiti, a moguća i sunčana razdoblja, no uz olujnu i orkansku buru bit će vrlo hladno za dio godine!

Tako ćemo s plaža već nadolazećeg vikenda, barem privremeno, potražiti zimske bunde!


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019