Stiže udar hladnoće! Pripremite se!


Bad weatherU petak će hladan zrak stići do sjevera Italije i sjevernog Jadrana što će potaknuti stvaranje sekundarnog ciklonalnog centra na spomenutom području. Zbog toga će u petak na sjevernom Jadranu uslijediti naoblačenje s kišom, a do večeri kiša će se proširiti na čitavu Dalmaciju. Zapuhat će umjereno do jako jugo, tako da će se još zadržati toplo i vrlo toplo, iako pokoji stupanj Celzijev manje u odnosu na četvrtak.

Glavnina promjene vremena "pogodit" će Hrvatsku tijekom subote. Preko Jadrana će se kretati ciklona dalje na jugoistok, a u njenoj pozadini stići će vrlo hladan zrak što će uzrokovati pravi temperaturni šok! Iz babljeg ljeto u samo jedan dan gotovo da ćemo imati ranozimski dan! Bit će oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kiša će u Gorskom Kotaru i Lici okrenuti na snijeg iznad 1200m nadmorske visine, a ponegdje će spustiti i nekoliko stotina metara niže. Mjestimično će pasti i preko 20cm snijega. Prvi ovojesenski snijeg izgledan je i u višim predjelima Dalmacije: na višim predjelima Biokova, Dinare i Kamešnice.

Zapuhat će jaka i olujna bura koja će lokalno imati i orkanske udare u večernjim satima. Pad temperature zraka bit će vrlo izražen. Primjerice, ovoga vikenda u Kninu je temperatura zraka bila do 31°C, a u nadolazeći vikend spustit će se za oko 25°C! U subotu će u nižim predjelima Like i Gorskog kotara biti tek pokoji stupanj iznad 0°C, a jednoznamenkaste vrijednosti danju su moguće i u velikom dijelu zemlje. Uz obalu i na otocima Dalmacije najviše dnevne temperature zraka trebale bi biti od 10 do 15°C.

U nedjelju će oborine slabiti, a moguća i sunčana razdoblja, no uz olujnu i orkansku buru bit će vrlo hladno za dio godine!

Tako ćemo s plaža već nadolazećeg vikenda, barem privremeno, potražiti zimske bunde!


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019