Zeleni: Lučka uprava sve ‘kroji‘ za kruzere


Udruga “Zeleni Dalmacije” tvrdi da je splitskim konzervatorima upućen na suglasnost projekt za proširenje vanjskih ljetnih vezova na lukobranu Gradske luke. Time se, po njima, krše odredbe GUP-a.

Naime, Zeleni smatraju kako je po GUP-u taj dio istočne obale trebao biti sagledan u sklopu urbanističkog natječaja, koji upravo traje, ali da je iz njega izostavljen radi pogodovanja gradonačelnika Lučkoj upravi, koja želi što više kruzera u Gradskoj luci.

- Ovim očitovanjem Zeleni negoduju što je prostorno planiranje, suprotno zakonskim i zdravorazumskim načelima, praktično prepušteno Lučkoj upravi. Interes Lučke uprave potpuno je jasan, jer će ona nesumnjivo imati korist od brodova na kružnim putovanjima, navodi se u priopćenju koje potpisuje Lovro Rumora.

- Kolikogod bilo jasno da će Lučka uprava ovim projektom profitirati, još je jasnije da će grad i graÄ‘ani biti na šteti. Stoga želje Lučke uprave treba kontrolirati. ÄŒinjenica da gotov projekt vanjskih vezova, skriven od javnosti već putuje kroz proceduru, govori o želji Lučke uprave da izbjegne nadzor i natječajno preispitivanje. U potpunoj tišini ovih dogaÄ‘anja jedinu nadu predstavlja okolnost da lokacijsku dozvolu za vanjske vezove mora izdati nova vlast utjelovljena u Ministarstvu prostornog ureÄ‘enja i graditeljstva te da će ovaj pokušaj gradonačelnika i Lučke uprave završiti fijaskom – smatraju “Zeleni Dalmacije”.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019