Zeleni: Lučka uprava sve ‘kroji‘ za kruzere


Udruga “Zeleni Dalmacije” tvrdi da je splitskim konzervatorima upućen na suglasnost projekt za proširenje vanjskih ljetnih vezova na lukobranu Gradske luke. Time se, po njima, krše odredbe GUP-a.

Naime, Zeleni smatraju kako je po GUP-u taj dio istočne obale trebao biti sagledan u sklopu urbanističkog natječaja, koji upravo traje, ali da je iz njega izostavljen radi pogodovanja gradonačelnika Lučkoj upravi, koja želi što više kruzera u Gradskoj luci.

- Ovim očitovanjem Zeleni negoduju što je prostorno planiranje, suprotno zakonskim i zdravorazumskim načelima, praktično prepušteno Lučkoj upravi. Interes Lučke uprave potpuno je jasan, jer će ona nesumnjivo imati korist od brodova na kružnim putovanjima, navodi se u priopćenju koje potpisuje Lovro Rumora.

- Kolikogod bilo jasno da će Lučka uprava ovim projektom profitirati, još je jasnije da će grad i graÄ‘ani biti na šteti. Stoga želje Lučke uprave treba kontrolirati. ÄŒinjenica da gotov projekt vanjskih vezova, skriven od javnosti već putuje kroz proceduru, govori o želji Lučke uprave da izbjegne nadzor i natječajno preispitivanje. U potpunoj tišini ovih dogaÄ‘anja jedinu nadu predstavlja okolnost da lokacijsku dozvolu za vanjske vezove mora izdati nova vlast utjelovljena u Ministarstvu prostornog ureÄ‘enja i graditeljstva te da će ovaj pokušaj gradonačelnika i Lučke uprave završiti fijaskom – smatraju “Zeleni Dalmacije”.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019