Pijavica u Kaštelima protutnjala uz obalu


NevrijemeVladala je bonaca, no odjednom se čuo huk uz naglo jačanje vjetra koji nije imalo refule već je bio konstantno jak do olujan. Okrenuo sam se i stotinjak metara od obale ugledao razvijenu pijavicu. Kako se približavala obali ,vjetar je naglo jačao pa sam morao spašavati foto opremu. Nalazio sam se odmah uz lanternu za koju je bila zavezana brodica. S približavanjem pijavica vjetar je stalno jačao i kretala se ravno prema obali. More i "podivljala" brodica oštetili su laneternu, a ja sam se čvrsto držao za obližji stup jer nisam imao vremena ići u bilo kakav zaklon. Nakon toga pijavica je došla do obale negdje izmeÄ‘u Kambelovca i Gomilice i tu se raspala, a vjetar je naglo prestao. Tek tada sam mogao uzesti ponovno foto aparat u ruke i fotografirati raspadajuću pijavicu - priča nam očevidac i fotograf Markov.

ÄŒlan Crometeo tima, Joško Markov, u to vrijeme nalazio se na rivi Kaštel Gomilice gdje je fotografirao munje.

Pijavica se pružala iz podnice olujnog grmljavinskog oblaka kumulonimbusa pa sve do površine mora. Pijavica je mogla napraviti značajnu materijnu štetu, no srećom raspala se točno kad je stigla do obale.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019