Pijavica u Kaštelima protutnjala uz obalu


NevrijemeVladala je bonaca, no odjednom se čuo huk uz naglo jačanje vjetra koji nije imalo refule već je bio konstantno jak do olujan. Okrenuo sam se i stotinjak metara od obale ugledao razvijenu pijavicu. Kako se približavala obali ,vjetar je naglo jačao pa sam morao spašavati foto opremu. Nalazio sam se odmah uz lanternu za koju je bila zavezana brodica. S približavanjem pijavica vjetar je stalno jačao i kretala se ravno prema obali. More i "podivljala" brodica oštetili su laneternu, a ja sam se čvrsto držao za obližji stup jer nisam imao vremena ići u bilo kakav zaklon. Nakon toga pijavica je došla do obale negdje izmeÄ‘u Kambelovca i Gomilice i tu se raspala, a vjetar je naglo prestao. Tek tada sam mogao uzesti ponovno foto aparat u ruke i fotografirati raspadajuću pijavicu - priča nam očevidac i fotograf Markov.

ÄŒlan Crometeo tima, Joško Markov, u to vrijeme nalazio se na rivi Kaštel Gomilice gdje je fotografirao munje.

Pijavica se pružala iz podnice olujnog grmljavinskog oblaka kumulonimbusa pa sve do površine mora. Pijavica je mogla napraviti značajnu materijnu štetu, no srećom raspala se točno kad je stigla do obale.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019