Potpisan izmijenjeni ugovor za projekt hotela Å ibenik


Izmjenom ugovora o realizaciji projekta hotela "Šibenik" na Kulinama u šibenskoj Mandalini uklonjeni su svi njegovi nedostatci i projekt je konačno stavljen u realne okvire, a omogućen je i početak gradnje tog hotela već ovoga ljeta, istaknuto je tijekom današnjeg potpisivanja izmjena ugovora.

Izmijenjeni ugovor o realizaciji tog projekta potpisali su gradonačelnik Šibenika Ante Županović, direktor NCP - Remontnog brodogradilišta "Šibenik" d.o.o. Goran Prgin i direktor "Dogus Marina Hotela" d.o.o.Burak Bajkan.

Riječ je o izmjeni projekta javno-privatnog partnerstva, sklopljenog 2007. godine, o izgradnji marine za mega-jahte te hotelskog resorta u šibenskoj Mandalini.

Ugovor je u ime privatnog partnera 2007. potpisao šibenski NCP, no u meÄ‘uvremenu je ta tvrtka 90 posto vrijednosti projekta prodala turskoj Dogus grupi, jednom od najvećih poslovnih subjekata u Turskoj.

Ukupna se vrijednost izgradnje hotelskog kompleksa i marine za mega-jahte procjenjuje na 40 milijuna eura.

Šibenski gradonačelnik podsjetio je da se izmjenama ugovora o projektu hotela "Šibenik" pristupilo zato što osnovni ugovor nije bio ostvariv te zbog promijenjenih okolnosti i potrebe da se grad Šibenik zaštiti tako da se stavi u ravnopravan položaj prilikom realizacije tog projekta.

Izmijenjeni ugovor sadržava odredbe koje su potpuno prihvatljive za grad Šibenik te poštuju realan poslovni plan investitora, rekao je Županović.

Kao najvažniju izmjenu u odnosu prema osnovnom ugovoru naveo je brisanje svih negativnih posljedica za Šibenik po kojima je taj grad u slučaju raskida ugovora trebao platiti oko milijun eura konzultantu koji je 'skrojio' ugovor o javno-privatnom partnerstvu, tvrtki "Sinergijske solucije" d.o.o.

Gradonačelnik je istaknuo i jasniju poziciju grada u odnosu prema praćenju realizacije projekta pa za svako moguće odstupanje od projekta partner mora tražiti suglasnost grada.

Izmjenama su izbrisane i odredbe po kojima grad od partnera mora zatražiti suglasnost za objavljivanje cijelog ugovora ili njegova dijela u javnosti, a tekst izmijenjenog ugovora bit će objavljen na internetskoj stranici grada Šibenika.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019