Čačić Končaru: Morate kupiti sva tri škvera ili ništa od posla


 

Ili ćete kupiti sva tri brodogradilišta za koja ste dali ponudu ili ništa - riječi su kojima je potpredsjednik Vlade Radimir ÄŒačić zaključio razgovor s predstavnicima Jadranskih ulaganja, tvrtke koju formalno vodi Nenad Končar, a iza koje stoji kapital njegova oca Danka, doznaje Jutarnji list.

Premda nijedna strana ne želi iznijeti detalje prvog susreta novog resornog ministra s ponuÄ‘ačima za kupnju državnih brodogradilišta, Jutarnji saznaje da se ÄŒačić u tom razgovoru postavio veoma odlučno.

Izrazio je spremnost za kompromis u spornim stavkama ugovora, ali pod uvjetom da Končar kupi brodogradilišta u paketu, dakle i riječki 3. maj, i Kraljevicu, i Brodotrogir. U protivnom, nemaju o čemu razgovarati, piše Jutarnji list.

- Ne mogu zasad ništa reći osim izraziti zadovoljstvo što smo konačno sjeli za stol. Postavljeni su rokovi i vrlo brzo ćemo donijeti odluku - rekao nam je Nenad Končar.

Neslužbeno se doznaje da je poruka stigla i do “pravog kupca” Danka Končara. On je bio neugodno iznenaÄ‘en takvim stavom.

Prijedlog ugovora koji je kupcima stigao na stol neposredno prije parlamentarnih izbora Končar je kritizirao i poručio da će se povući iz cijele priče. Takvu je odluku navodno donio nakon što je ga aktualni ministar Slavko Linić javno prozvao neozbiljnim investitorom.

No tu glavnu riječ ima ÄŒačić, koji se postavio odlučno, no zaboravlja da uvjet “sve ili ništa” ne drži vodu jer Vlada navoze i nije prodavala u paketu, javlja Jutarnji list.

ÄŒelnik HUS-a Ozren Matijašević kaže da sve traje predugo te da bi bilo kakvo mijenjanje natječajnih uvjeta bilo protuzakonito.

Budući da u utorak istječe rok predviÄ‘en za potpisivanje ugovora, Radimir ÄŒačić je s ponuÄ‘ačima dogovorio produljenje roka za kraj ožujka, što nam potvrÄ‘uje Darko Pappo, direktor samoborskog DIV-a, jedinog ponuÄ‘ača za Brodosplit.

- Razgovore  počinjemo odmah, a u meÄ‘uvremenu će se još jednom obaviti dubinsko snimanje Brodosplita. To ćemo učiniti zajedno s predstavnicima Ministarstva gospodarstva i Audiom  - rekao je Pappo, koji je vrlo zadovoljan sastankom s potpredsjednikom ÄŒaćićem


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019