Predstavljamo jahtu Ferretti 620


Bolja organizacija prostora, udobnost i jednostavnost upravljanja nove su snažne točke Ferrettija 620, nasljednika popularnog modela Ferretti 592 kojeg nadmašuje u svakom pogledu 

Legendarni talijanski škver, Ferretti Yachts, koji gradi flybridge motorne jahte od 15 do 27 metara, predstavlja ovih dana najnoviji model Ferretti 620. Ovo plovilo predstavlja razvoj poznatog modela Ferretti 592 kojim je inspiriran, a napravljene su strukturalne i dizajnerske promjene koje mu daju još veću praktičnost za boravak na moru. Usto, napravljeno je bitno tehničko-inženjersko istraživanje što povećava razinu udobnosti i jednostavnost rukovanja.

Ferretti 620 razvijen je kao i ostali modeli u suradnji Studija Zuccon International Project, Ferrettijeva studija za istraživanje i dizajn AYT te dizajnera iz Centro Stile Ferretti Group. Dužine gotovo 19 i širine veće od 5 metara, ovo plovilo još bolje odgovara zahtjevima onih vlasnika koji traže jahtu s idealnim odnosom kompaktnih, sportskih vanjskih linija i izvrsnih rješenja za boravak na plovilu. Stoga se na Ferrettiju 620 ističu ogromni prostori za druženje na glavnoj palubi unutra i vani, dok su u potpalublju dvije udobne kabine za goste te vlasnička kabina preko cijele širine trupa s panoramskim prozorima. Izvana, profil jahte je “lakši” zbog dodavanja četiriju velikih prozora na trupu.

Na glavnoj je palubi važna inovacija produženi kokpit za više od 30 centimetara. Bolja upotreba prostora očituje se u postavljanju fiksnoga tikovog stola zajedno s velikom klupom, kao i u činjenici da je pasarela pomaknuta na lijevu stranu, što ukrcaj čini funkcionalnijim. Povećanje kokpita takoÄ‘er je dovelo do novog rješenja za spuštanje pomoćne brodice u more uz pomoć male dizalice koja se nalazi u spremištu iza krmene klupe.

Kuhinja je ostala na krmenom dijelu glavne palube, na desnoj strani kao i na prethodnom modelu, ali je upotrijebljeno moderno rješenje za povećanje udobnosti koje uključuje električni zid s kliznim vratima koja se mogu zatvoriti i tako potpuno izolirati kuhinju. Ona je od prostora za boravak odvojena i dvjema stubama, a tu se nalazi i velika sofa sa stolom na desnoj strane, dok je slijeva još jedna dodatna udobna sofa. Cijeli interijer resi harmoničan kontrast izmeÄ‘u izblijeÄ‘enog hrasta boje biskvita, lakiranih umetaka te dekoracija koje se igraju sa svjetlom, dajući osjećaj suvremene elegancije. Upravljačko mjesto povišeno je na lijevoj strani za maksimalnu vidljivost tijekom plovidbe.

Ispod palube Ferretti 620 sadrži vlasničku kabinu preko cijele širine trupa, što je tipično za veće jahte, s velikim prozorima, ormarom i ogromnom kupaonicom s odvojenim prostorom za tuširanje. Osim vlasničke, u pramcu je još jedna kabina s duplim krevetom, a i ona ima privatnu kupaonicu s odvojenom tuš-kabinom. Treća kabina ima dva odvojena kreveta i svoju kupaonicu. Brojne važne i inovativne promjene napravljene su u potpalublju 620-ice u pogledu raspodjele prostora za posadu, strojarnicu i spremnike, što je unaprijedilo privatnost i kvalitetu života na brodu. Na primjer, spremnik goriva postavljen je izmeÄ‘u vlasničke kabine i one za posadu koja takoÄ‘er ima svoju kupaonicu i otvorive prozore na trupu.

Na flybridgeu su veliki otvoreni prostori za uživanje sa sunčalištem prema pramcu te prostorom za objedovanje i roštiljem pri krmi. Blok s mokrim barom i integriranom klupom smješten je slijeva, dok je vanjska upravljačka pozicija s desna. Uz sve navedeno Ferretti 620 ističe se izuzetnom razinom udobnosti, ne samo po pitanju organizacije prostora, već i po prikladnosti za život uključujući odličnu izolaciju buke i jednostavnost korištenja plovila.

Što se tiče upravljanja, ova jahta posjeduje najmoderniju tehnologiju u obliku upravljačkog sustava ZF SteerCommand. Ovaj sustav koristi nezavisna kormila i diferencijalno okretanje s varijabilnom pomoći, prepolovljujući tako promjer okreta i odaziv na komande. Za pogon se Ferretti 620 oprema standardnim MAN motorima V8 konfiguracije od po 900 KS ili s opcijskim V10 motorima iste marke od po 1100 KS. S jačim motorima postiže brzinu krstarenja od 30 čvorova i maksimalnu od 33 čvora.

Info: Pivatus d.o.o., Cesta Prekomorskih brigada 12, 52100 Pula; tel.:             +385 52 215 155      , e-mail: info@pivatus.hr, www.pivatus.hr

Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019