Predstavljamo plovilo Sessa 40 Fly


Sa samo 40 stopa to je najprostranija flybridge jahta u svojoj kategoriji, krcata novom tehnologijom, modernim dizajnom, visoke udobnosti te vrhunske kvalitete 

Jedan od vlasnika škvera Sessa, Riccardo Radice, govoreći o Sessi Fly 40 opisao je ovu jahtu kao tehnološki napredan, na moru vrlo mekan, siguran i lako upravljiv brod, dizajniran za one koji s obitelji plove tijekom cijele godine, kao i za one koji traže udobnost, sigurnost i značajke visoke kvalitete uz relativno ograničen budžet. To je izravni potomak modela Fly 45, predstavljenog ujesen prošle godine, dok je model od 40 stopa predstavljen jesenas na sajmu u Barceloni.

Sa sedam modela do sada projektiranih sa IPS pogonom, u škveru Sessa Marine uvjereni su u njegove kvalitete te ga ponovo koriste za pogon modela Fly 40. Smanjena emisija ugljičnih spojeva, reducirana potrošnja, 50% manja razina buke, izuzetna mogućnost manevriranja te sigurnost osnovne su prednosti tog inovativnog pogona. U Fly 40 ugraÄ‘en je IPS 400 pogon koji uključuje motore Volvo Penta D4 motore s četiri cilindra i obujma 3,7 litara koji razvijaju 300 KS. S njima ovo plovilo postiže maksimalnu brzinu od oko 30 čvorova uz potrošnju od oko 80 l/h pri brzini krstarenja od 25/26 čvorova.

Model Fly 45 ostavio je traga svojim nevjerojatnim dimenzijama flybridgea, njegovom ergonomijom te osjećajem prostranosti, dok ga Fly 40 slijedi u stopu. Ponosno se na flybridgeu zavidnih dimenzija ističu dvostruka upravljačka klupa, veliko sunčalište ispod vjetrobrana, dugačka sofa L-oblika s tikovim stolom za čak osam osoba, kao i kuhinjski blok, jednak onom na većem modelu.

Luksuzna kuhinja nalazi se u potpalublju ispod velikoga prozora te izgleda kao da je na mnogo većem plovilu. Nudi vrhunsku kuhinjsku opremu i ureÄ‘aje, kao i materijale i finu završnu obradu, baš kao i na velikoj Sessi C68. To znači hladnjak od 165 l, kombinirani električni štednjak i pećnicu marke Miele, mnogo spremišta, zaštitni sloj za radnu površinu od wenge drveta itd. Tijekom godina Sessa je postala ekspert za optimizaciju prostora. Fly 40 nije iznimka te vlasnici ovoga plovila neće osjetiti nedostatak prostora. Obilježje potpalublja jesu dvije zasebne kupaonice s odvojenom tuš-kabinom, baš kao na modelu od 45 stopa.

Posebna je pažnja posvećena dimenzijama vrata i visini u kabinama te spremištima. Spremišni prostor ispod vlasničkoga kreveta veći je od onih na dužim plovilima te je opremljen sustavom otvaranja s plinskim amortizerima za vrlo lako otvaranje. Salon je inteligentno dizajniran kako bi se u njega smjestila udobna sofa koja se lako i u samo nekoliko poteza može pretvoriti u dvostruki ležaj, bez potrebe skladištenja dodatnoga madraca. Dodatno je stvoren prostor ispod stubišta u koji se može smjestiti stroj za pranje rublja kapaciteta do 6 kilograma.

Naposljetku ne smije se zaboraviti ni nevjerojatan kokpit koji služi poput prave verande zahvaljujući inovativnom krmenom prozoru. Na njega se može navući zaštitna tenda koja može stajati u više položaja kako bi kokpit postao prostor s većom razinom privatnosti.

Uz sve ostale značajke ne smije se zaboraviti ni ergonomski dizajnirano upravljačko mjesto s dvostrukom klupom koja se električnim putem može namještati po visini i dubini. Uz komande motora i navigacijske ureÄ‘aje, ono je opremljeno i Sonyjevim multimedijskim sustavom s ekranom osjetljivim na dodir.

Sessa Fly 40 ima sva moguća dizajnerska rješenja vezana uz brodogradilište i dizajnera Christiana Grandea, čineći tako sve prostore za boravak još udobnijima i omogućujući poseban osjećaj ugode. Igra svjetlom u salonu moguća je zahvaljujući velikim panoramskim prozorima i korištenju zrcala, a izbor materijala u skladu je s onima koji se koriste na većim modelima. To je talijanski dizajn zaista u svom najboljem izdanju.
Info: InterAdria SC, Ćikovići 73 C, 51215 Kastav; tel.:             051 704 178      , e-mail: interadria@interadria.hr, www.interadria.hr


Recent Nautical News Entries

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019

Plutajuća praonica za trup bez algi i školjaka

Nakupljanje algi i školjaka na trupu prirodna je nepogoda protiv koje se najveći broj brodovlasnika bori specijalnim bojama, a protekl

October.15.2019