Bez kapetana i posade


Više od tri godine morem je bez kapetana i posade lutala brodica od osam metaraQueen Bee. A opet, pronašli su je prošli tjedan gotovo netaknutu u Španjolskoj, 3500 nautičkih milja daleko od svog polazišta, piše Boston.com .


A ona je godinama lutala morima da bi je pronašli 17. siječnja ove godine, 20-ak milja od španjolske obale.Queen Bee je svoj neobičan put započela 25. kolovoza 2008. godine, kada su Scott Douglas iRich St. Pierre, plovili pored Nantucketa . Nevrijeme ih je u jednom trenutku bacilo u more, a nesuÄ‘eni ribiči su se našli u bitci za vlastiti život. Uspjeli su otplivati do kopna gdje ih je spasilaObalna straža. Mislili su da je to posljednji put da vide svoju brodicu.

Google oglasi

Brod je po pomorskom zakonu sada u vlasništvuŠpanjolskog centra za koordiniranje pomorskog spašavanja, a bivši vlasnici nemaju namjeru pokušati brodicu vratiti u svoje vlasništvo.

- Bilo koja osobna stvar s broda je ionako odavno sigurno nestala. Iako bi nam ponovni susret s brodom dao zgodan izgovor da odemo u Španjolsku - izjavio je Scott Douglas.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019