Hrabra Katarina: Preko Fejsa me prose momci, a na trajektu su me prozvali Spasoje


Nisam razmišljala ni trenutka, jednostavno mi je bilo normalno da skočim u more i izvučem čovjeka iz auta koje je palo u more taman ispred mene – kaže Katarina Prungl, 31-godišnja konobarica s Jadrolinijina trajekta Petar Hektorović, dva dana nakon svog herojskog podviga, kad je iz tonućeg Audija spasila 63-godišnjeg Gorana Damića.

- Sve se odigralo u trenutku, i danas bih postupila isto. Tako su me, uostalom, obučavali i zaista ne znam što bih svemu dodala. Tog mi trenutka nije bilo hladno, tek kada sam izašla iz mora, po onoj buri. Eto, to bi bilo to... – kazala je skromna Katarina u četvrtak na prijemu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje su joj na podvigu čestitali župan Ante Sanader i dožupan Visko Haladić.

Ante Sanader Katarini je čestitao i kao župan, ali i kao predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice. Jer, Katarina se još kao mala curica priključila DVD-u iz Kaštel Sućurca, u koji je iz rodnog Vukovara s obitelji došla godinu prije početka rata. Inače, Katarina porijeklo vuče iz Ljubuškog.

Aktivna nautičarka i - vatrogasac

Vatrogasci su joj i otac, brat i sestra, a uz more je vezana, ne samo kao konobarica na Petru Hektoroviću, već i kao aktivna nautičarka. Donedavno je bila vlasnica jedrilice, ali o tome nije govorila na prijemu. Skromna, kao što smo je već opisala, Katarina  se dolje potpisanom autoru uoči prijema povjerila da je na kredit bila kupila Bavariu 32, ali je jedrilicu prije par mjeseci ipak prodala:

- Bilo mi je žao, ali morala sam, kredit više nisam mogla isplaćivati. No, imam ja ekipu s kojom godinama jedrim i plovim, tako da nema beda – kazala nam je Katarina.

"Svi me prose, a nitko nije poslao fotku"

A potom se povjerila i o tome kako dobiva  ponude od prosaca preko Facebooka, nakon ovog pothvata:

- Ajme, prose me preko Fejsa, ali nitko mi od prosaca nije poslao fotku – kroz smijeh će hrabra Katarina. A na upit, je li dobila nadimak od kolega s Petra Hektorovića, ispaljuje, sa crvenilom u obrazima:

- Spasoje. Tako me sad zovu na trajektu – nakon čega će u smijeh. Susret je kratko trajala, jer je Katarina morala žuriti na Petra Hektorovića koji je već u 11 isplovljavao za Vis.

Inače, i Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatska vatrogasna zajednica, Katarinu Prungl će kandidirati za pothvat godine. Županija za Vjesnikovu Plavu vrpcu, a vatrogasci za svoju nagradu.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019