Izbjegnuta tragedija u Splitu: Auto sletio u more, hrabra konobarica skočila i spasila dvoje putnik


\"Foto:

KATARINA PRUNGL, 31-godišnja konobarica s Jadrolinijina trajekta Petar Hektorović

SPLIT - Hrabra konobarica s trajekta Petar Hektorović u utorak navečer spasila je dvije osobe skočivši u hladno more nakon što je njihov automobil sletio s pristaništa.


Kada je vidjela da je automobil upao u more, 20-godišnja zaposlenica trajekta Petar Hektorović nije puno dvojila već je odmah skočila za vozilom koje je tonulo te pomogla putnicima otvoriti vrata i izvukla ih na površinu. Spašavaju se pridružila i nekolicina nazočnih.Nesreća se dogodila u splitskoj gradskoj luci na Gatu Svetog Petra . Automobil kojim je upravljao 63-godišnji muškarac sletio je s gata zbog loše vidljivosti. Na suvozačkom sjedalu nalazila se vozačeva 33-godišnja kćer.

Potopljeno vozilo iz trajektne luke izvadit će Lučka kapetanija.Prema prvim informacijama, vozač i suvozačica bili su u stanju šoka te su zatražili liječničku pomoć.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019