IZVJEŠĆE POMORSKOG METEOROLOŠKOG CENTRA SPLIT


UPOZORENJE

Već prijepodne na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, potkraj dana i u noći i drugdje mjestimični udari sjevernog i sjeverozapadnog vjetra, ponegdje uz obalu bure od 35-65 čvorova. Tijekom noći na otvorenome more 5. Mjestimice neverini.

STANJE

Plitka dolina premješta se preko Jadrana dalje na jugoistok ,a sa zapad jača anticiklonalni greben.

VREMENSKA PROGNOZA ZA JADRAN ZA PRVIH 12 SATI

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana sjeverni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu bura u jačanju na 12-22, poslijepodne na 14-28 čvorova. Drugdje jugo 6-16, poslijepodne u okretanju na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu na buru 10-20, a prema kraju dana i u noći u jačanju na 16-32 čvora. More 2-3, poslijepodne na sjevernom Jadranu, u noći i drugdje 3-4, na otvorenome 4-5. Vidljivost 10-20 km, još u početku na sjeveru Jadrana smanjena na 2-10 km zbog sumaglice. Promjenjivo oblačno s kišom , pljuskovima i grmljavinom, prema kraju dana podno Velebita moguće je i snijeg nošen burom. Poslijepodne malo hladnije.

VREMENSKA PROGNOZA ZA DALJNJIH 12 SATI

Promjenjivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, podno Velebita moguće je i snijeg nošen burom, na sjevernom Jadranu postupno razvedravanje. Jaka do olujna bura, na otvorenome sjeverni i sjeverozpadni vjetar. Zapadno od Istre slaba do umjereno jak bura. More umjereno valovito i valovito, na otvorenome jače valovito. Osjetno hladnije.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019