Preživjelima s Costa Concordije ponuđen 30-postotni popust na buduća krstarenja


Tvrtka Carnival u čijem vlasništvu se nalazi Costa Concordia je preživjelima s tog nasukanog i prevrnutog kruzera ponudila 30 posto popusta na sva buduća krstarenja. Taj "poslovni potez" u nedjelju nije bio dočekan s oduševljenjem, štoviše, zgroženi putnici koji su preživjeli havariju nazvali su ponudu smiješnom i uvredljivom, prenosi NY Daily News.

Sama ponuda dolazi u sklopu refundiranja novca svim putnicima koji su se na, njima itekako nesretni i kobni, petak 13. nalazili na krstarenju, u slučaju ako "žele ostati odani kompaniji". No napaćeni putnici koji su umjesto odmora i uživancije doživjeli pravu noćnu moru žele mnogo, mnogo više od cijene novog krstarenja umanjene za trećinu.

Preživjeli se planiraju udružiti i u Miamiju, u kojem je smješteno sjedište Carnivala, podići grupnu tužbu, tražeći isplatu odštete u iznosu od 160 tisuća dolara po putniku, piše Index.

Ako se odšteta isplati svakome od 3206 putnika, Carnival će morati izdvojiti gotovo 513 milijuna dolara. Ta tvrtka za najveću pomorsku katastrofu nakon potonuća Titanica optužuje "Kapetana Kukavicu" Francesca Schettina.

No Schettino je prošli tjedan prilikom saslušanja rekao sucu da su njegovi šefovi jako dobro znali da će ploviti opasno blizu obale Isole de Giglio, štoviše, šefovi su mu navodno rekli da to učini kao "oblik reklame za tvrtku".

Kako je u nedjelju prenijela talijanska La Repubblica, u jednom članku izmeÄ‘u 135 stranica zapisa njegove izjave, stoji  "Pozdrav kod Giglia 13.siječnja isplaniran u dogovoru s tvrtkom prije kretanja iz Civitavecchie". Dodao je kako su opasni manevar mislili izvesti tjedan dana ranije, no zbog lošeg vremena naum nije proveden.

U meÄ‘uvremenu s olupine luksuznog kruzera je izvučeno tijelo 13. žrtve, otok Giglio počeli su hodočastiti turisti kako bi mogli vidjeti prevrnuti brod, a tužitelji tragaju za prijenosnim računalom koje je Schettino ponio sa sobom kada je kukavički napuštao brod, i kojeg je u trenucima prije nego što je uhićen predao u ruke misteriozne plavuše.

 


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019