U olupini Concordije pronađeno 13. tijelo


Još je jedno tijelo pronaÄ‘eno u olupini broda Coste Concordije, koji se prije devet dana nasukao blizu talijanskog otočića Giglia, rekla je za novinsku agenciju AFP glasnogovornica talijanske civilne zaštite, a time se broj žrtava brodoloma popeo na 13.

- Ronioci vatrogasne službe pronašli su tijelo žene na sedmoj palubi blizu krme, u potopljenu dijelu kruzera - rekla je Francesca Maffini, dodavši da je žena "imala spasilački prsluk". Truplo je pronaÄ‘eno na dubini od 10 metara i još nije identificirano.

Zasad su obitelji identificirale tek osam žrtava, četvero Francuza i po jednog talijanskog, španjolskog, njemačkog i maÄ‘arskog državljanina.

Kako je rekao prefekt Franco Gabrielli, posebni vladin povjerenik za ovaj slučaj, jedna maÄ‘arska obitelj traga za jednim svojim članom koji nije bio na popisu ukrcanih putnika. "Obitelj kaže da je žena bila na brodu s jednim od članova posade i da se javila telefonom s broda", rekao je Gabrielli na tiskovnoj konferenciji u nedjelju, rekavši da ju treba "dodati popisu nestalih" te da sada "tragaju za još 21 nestalom osobom".

Costa Concordia je, udarivši o hrid tijekom kružnog putovanja Mediteranom, počela tonuti u noći s 13. na 14. siječnja. Na njoj je plovilo 4.200 ljudi, meÄ‘u kojima 3.200 turista i tisuću članova posade.


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019