U olupini Concordije pronađeno 13. tijelo


Još je jedno tijelo pronaÄ‘eno u olupini broda Coste Concordije, koji se prije devet dana nasukao blizu talijanskog otočića Giglia, rekla je za novinsku agenciju AFP glasnogovornica talijanske civilne zaštite, a time se broj žrtava brodoloma popeo na 13.

- Ronioci vatrogasne službe pronašli su tijelo žene na sedmoj palubi blizu krme, u potopljenu dijelu kruzera - rekla je Francesca Maffini, dodavši da je žena "imala spasilački prsluk". Truplo je pronaÄ‘eno na dubini od 10 metara i još nije identificirano.

Zasad su obitelji identificirale tek osam žrtava, četvero Francuza i po jednog talijanskog, španjolskog, njemačkog i maÄ‘arskog državljanina.

Kako je rekao prefekt Franco Gabrielli, posebni vladin povjerenik za ovaj slučaj, jedna maÄ‘arska obitelj traga za jednim svojim članom koji nije bio na popisu ukrcanih putnika. "Obitelj kaže da je žena bila na brodu s jednim od članova posade i da se javila telefonom s broda", rekao je Gabrielli na tiskovnoj konferenciji u nedjelju, rekavši da ju treba "dodati popisu nestalih" te da sada "tragaju za još 21 nestalom osobom".

Costa Concordia je, udarivši o hrid tijekom kružnog putovanja Mediteranom, počela tonuti u noći s 13. na 14. siječnja. Na njoj je plovilo 4.200 ljudi, meÄ‘u kojima 3.200 turista i tisuću članova posade.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019