'Kapetan Kukavica' negira da je oklijevao sa slanjem SOS signala


 

Kapetana Francesca Schettina krivi se da je 13. siječnja izazvao nesreću u kojoj je živote izgubilo 11 ljudi. Nalazi se u kućnom pritvoru, optužen za više ubojstava, izazivanje brodoloma i napuštanje broda prije nego su putnici bili evakuirani.

Tužitelji tvrde da je kapetan usmjerio brod na samo 150 metara od obale otočića Giglio, manevar poznat kao 'pozdrav" kako bi se javio otočanima.

Schettino je priznao da se previše približio obali, ali negira da je jedini odgovoran za nesreću. Uporno tvrdi da je toj nesreći pridonijelo više čimbenika, kao i to da je direktora operacija Costa Cruises Roberta Ferrarinija u više navrata zvao da pošalje u pomoć tegljače i helikoptere.

Iz Costa Cruises tvrde da je Schettino oklijevao sa slanjem SOS signala i evakuacijom putnika te da je sjedištu kompanije slao lažne informacije. (Hina)


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019