VIDEO Dubrovnik oduševio snimateljsku ekipu \'Igre prijestolja\'


DUBROVNIK - Hrvatska je jedno od najljepših mjesta na kojima sam bio. Ljudi, hrana, ma sve oko ovog mjesta je prekrasno. Gledamo u otok preko puta do kojem možete za deset minuta doći brodom i kupati se u najčišÄ‡em moru koje sam ikada vidio - priznao je američki glumac Peter Dinklage, koji tumači ulogu Tyriona Lannisterra u popularnoj fantastičnoj seriji \'Igra prijestolja\' Äija se druga sezona snimala upravo u hrvatskom \'biseru Jadrana\' - Dubrovniku .

\"\"
\"foto\"

Prilog o snimanju serije u Hrvatskoj objavila je sama američka produkcijska kuća HBO na svojim YouTube stranicama .

David Benioff, izvršni producent i scenarist serije koja je već nakon emitiranja prve epizode postala pravi hit meÄ‘u gledateljima, takoÄ‘er je ostao ugodno iznenaÄ‘en gradom.

- King\'s Landing je vjerojatno najvažniji lokalitet cijele serije i mora izgledati dobro. Tog trenutka kada smo prošetali zidinama znali smo da smo našli pravo mjesto. Pročitali smo opis u knjizi i došli u Dubrovnik, i shvatili da je to zapravo to - objasnio je Benioff.

S njime se slaže i drugi izvršni producent i scenaristD.B. Weiss koji smatra kako je Dubrovnik s potpuno očuvanim zidovima i bedemima, koji nevjerojatno podsjećaju na one glavnog grada Sedam Kraljevstva King\'s Landinga, sam po sebi \'nevjerojatno otkriće\'.

Iako gotovo svi članovi snimateljske ekipe Dubrovnik doživljavaju pravim mjestom za snimanje druge sezone \'Igre prijestolja\', grad ipak ima jedan nedostatak - sva se oprema mora nositi rukama.

Emilia Clarke, engleska glumica koja utjelovljuje lik Daenerys Targaryen, je ostala oduševljena otokom Lokrumom.

- Otok je nevjerojatno predivan. Stvarno možete osjetiti kako prošlost na njemu i dalje živi što je vrlo dirljivo - ispričala je Clarke.

Pogledajte što su ostali rekli o Dubrovniku i Hrvatskoj.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019