VIDEO Dubrovnik oduševio snimateljsku ekipu \'Igre prijestolja\'


DUBROVNIK - Hrvatska je jedno od najljepših mjesta na kojima sam bio. Ljudi, hrana, ma sve oko ovog mjesta je prekrasno. Gledamo u otok preko puta do kojem možete za deset minuta doći brodom i kupati se u najčišÄ‡em moru koje sam ikada vidio - priznao je američki glumac Peter Dinklage, koji tumači ulogu Tyriona Lannisterra u popularnoj fantastičnoj seriji \'Igra prijestolja\' Äija se druga sezona snimala upravo u hrvatskom \'biseru Jadrana\' - Dubrovniku .

\"\"
\"foto\"

Prilog o snimanju serije u Hrvatskoj objavila je sama američka produkcijska kuća HBO na svojim YouTube stranicama .

David Benioff, izvršni producent i scenarist serije koja je već nakon emitiranja prve epizode postala pravi hit meÄ‘u gledateljima, takoÄ‘er je ostao ugodno iznenaÄ‘en gradom.

- King\'s Landing je vjerojatno najvažniji lokalitet cijele serije i mora izgledati dobro. Tog trenutka kada smo prošetali zidinama znali smo da smo našli pravo mjesto. Pročitali smo opis u knjizi i došli u Dubrovnik, i shvatili da je to zapravo to - objasnio je Benioff.

S njime se slaže i drugi izvršni producent i scenaristD.B. Weiss koji smatra kako je Dubrovnik s potpuno očuvanim zidovima i bedemima, koji nevjerojatno podsjećaju na one glavnog grada Sedam Kraljevstva King\'s Landinga, sam po sebi \'nevjerojatno otkriće\'.

Iako gotovo svi članovi snimateljske ekipe Dubrovnik doživljavaju pravim mjestom za snimanje druge sezone \'Igre prijestolja\', grad ipak ima jedan nedostatak - sva se oprema mora nositi rukama.

Emilia Clarke, engleska glumica koja utjelovljuje lik Daenerys Targaryen, je ostala oduševljena otokom Lokrumom.

- Otok je nevjerojatno predivan. Stvarno možete osjetiti kako prošlost na njemu i dalje živi što je vrlo dirljivo - ispričala je Clarke.

Pogledajte što su ostali rekli o Dubrovniku i Hrvatskoj.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019