Prošetajte palubom i kabinama nasukanog kruzera


Prije nego su prekinuli spašavanje zbog pomicanja broda, spasioci na Costa Concordiji snimili su unutrašnjost broda.

 
Spasioci na kruzeru

Od palube do kabina unutar nasukanog i prevrnutog kruzera na obali Italije, snimali su spasioci koji su bili poslani na brod.

>> FOTO: Pogled na potonuli kruzer Costa Concordia iz svemira

Iako zapisi iz crne kutije govore suprotno, kapetan nasukanog kruzera Francesco Schettino na saslušanju je izjavio da se spotaknuo dok je pomagao putnicima pri evakuaciji i tako slučajno upao u čamac za spašavanje.

52-godišnji kapetan kruzera Costa Concordia istražiteljima u Grossetu je kazao kako je u čamcu za spašavanje završio sasvim slučajno. Tijekom trosatnog saslušanja Schettino je navodno rekao: 'Putnici su navirali na palube i jurišali prema čamcima za spašavanje. Ja čak nisam imao ni prsluk za spašavanje jer sam ga dao jednom od putnika. Pokušavao sam organizirati neki red pri evakuaciji, no odjednom, jer je brod bio nagnut pod kutem od 60-70 stupnjeva, spotaknuo sam se i pao u jedan od čamaca'.

Smatra se da je na brodu na kojem je bilo više od tri tisuće putnika i članova posade, zarobljeno još dvadesetak ljudi. Od kada se brod nasukao u petak, spasioci su izvukli jedanaest tijela. A spašavanje su jutros prekinuli zbog pomicanja broda za koji se strahuje da bi mogao potonuti mnogo dublje


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019