Kapetan kruzera u kućnom pritvoru


Talijanski sud je odredio kućni pritvor za kapetana kruzera koji se nasukao na zapadnoj obali Italije, te može napustiti zatvor, rekao je agenciji Reuters njegov odvjetnik Bruno Leporatti.

Kapetan Francesco Schettino uhićen je dan nakon nesreće pod optužbom za višestruko ubojstvo iz nehaja i za napuštanje broda "Costa Concordia" prije no što su svi ljudi evakuirani. Tužitelji takoÄ‘er kažu da je odbio vratiti se na brod kada je to od njega zatražila obalna straža.

Brod "Costa Concordia" se u noći na subotu nasukao 50 metara od talijanskog otoka Giglio a u nesreći je poginulo 11 ljudi, a više od dvadeset smatra se nestalima.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019