Hladnoća u Dalmaciji: Za vikend novo zahlađenje s kišom i snijegom!


Ponedjeljak je bio najhladniji dan aktualne zime. Ujutro je najniža temperatura zraka izmjerena u Bilicama pored Šibenika, čak minus 7°C. Slabog mraza bilo je ponegdje uz obalu i na otocima. Niti danju nije bilo odveć toplo. Primjerice, niti u najtoplijem dijelu dana temperatura zraka u Splitu nije prelazila 4°C. Najtopliji su bili Zadar i Hvar s 8°C i Makarska s 9°C. 

Pred nama je najhladnija noć u dosadašnjem tijeku zime!

utorak Ä‡e se nastaviti vedro zimsko vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Jutro vrlo hladno, u zaobalju ponegdje uz jak mraz s temperaturama od -9 do -4°C, a slabog mraza bit će i u mnogim predjelima obale i otoka. Najviše dnevne temperature od 4 do 9°C, ponegdje u zaobalju malo niže.

srijedu Ä‡e se nastaviti pretežno vedro vrijeme. Puhat će slaba, samo ponegdje umjerena bura i tramontana. Jutarnje temperautre u blagom porastu u odnosu na utorak. Najviše dnevne temperature od 8 do 13°C.

Blago zatopljenje


Još u Äetvrtak bit će stabilno. U početku pretežno sunčano, ali prema kraju dana sve više oblaka. Ujutro će puhati slaba bura, u drugom dijelu dana okrenut će na slab jugozapadnjak i jugo. Jutro prohladno s mrazom u zaobalju. Najviše dnevne temperature od 7°C u zaobalju do 12°C uz obalu.

petak jače naoblačenje pa će veći dio dana prevladavati oblačno, povremeno uz kišu koja će češÄa i obilnija biti krajem dana. U planinama će padati snijeg, alo samo iznad 1200 metara. Zapuhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Jutro će biti malo toplije. Najviše dnevne temperature od 6°C ponegdje u zaobalju do 12°C uz obalu i na otocima.

Centar ciklone u prvim satima subote prelazit će preko nas pa će u početku biti oblačno s kišom, mogući su pljuskovi s grmljavinom, a snijeg će padati i u nižim planinskim predjelima. Tijekom dana vrijeme će se djelomično smiriti uz slabljenje oborine i povremena sunčana razdoblja. Zapuhat će umjerena do jaka bura. Temperature zraka bit će u padu. 

nedjelju stabilnije uz znatno više sunca u odnosu na petak i subotu. Ipak, povremeno je moguća povećana naoblaka s kojom samo lokalno može biti slabih oborina. Puhat će bura i tramontana i bit će hladno, navečer je mraz moguć i ponegdje uz obalu.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019