Brač: Pustinji Blaca prijete - stijene


Poželi li tko do pustinje Blaca na otoku Braču, vjerojatno mu se želja neće ispuniti. Već je godinu i pol zatvorena za posjetitelje. Stijena koja je u 16. stoljeću poljičkim svećenicima u bijegu pred Turcima pružila sigurno utočište sada ugrožava cijelo zdanje. Ako se ne sanira - 50 tona kamenja moglo bi razoriti taj zaštićeni spomenik kulture.
Pustinja Blaca na pristupnoj je listi UNESCO-a, a cijela dolina ima status zaštićenog krajobraza. Svaka aktivnost na ovom području pomno se motri.

Deset mjeseci bilo je potrebno da se sve izmjeri, iscrta i ispiše. Sada slijedi dobivanje lokacijske i graÄ‘evinske dozvole te potraga za - novcem, javlja HRT.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019