Prvi mraz stiže na obalu i otoke, u Zagori temperature i do -10°C!


Nakon oblačnog petka mnogima je raspoloženje popravilo sunčano vrijeme s kojim smo počeli vikend, a sunčano će biti do njegovog kraja, pa i dulje.

Jutro je bilo prohladno, posvuda u Zagori s mrazom, a ponegdje je temperatura zraka pala ispod -5°C. Danju je ipak bilo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 8 do 12°C, ponegdje u Zagori i malo niže.

Nedjelja će biti pretežno vedra. Puhat će umjerena bura i tramontana koji će samo ponegdje imati pojačane udare. Minimalne jutarnje temperature u zaobalju  od -6 do -2°C, uz obalu i na otocima od 1 do 6°C. Najviše dnevne temperature u padu, većinom od 5 do 10°C, a ponegdje u Zagori i malo niže.

Kratkotrajno zahlađenje


Prvi dani novog tjedna donose prvi val hladnoće ove godine. No on će biti popraćen stabilnim, vedrim vremenom bez zamjetnog vjetra. Zahlađenje će biti uvjetovano dolaskom hladnog zraka sa sjeveroistoka Europe između jake anticiklone sa zapada i visinske ciklone s vrlo hladnim zrakom s centrom oko Crnog mora.

Ponedjeljak donosi pretežno vedro vrijeme. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, popodne na moru umjeren sjeverozapadnjak. Jutro i večer bit će vrlo hladni. Ponegdje će biti jakog mrza uz minimalne temperature u zaobalju od -4°C do čak -10°C, koliko je moguće u  nekim kotlinama ispod višeg gorja. Prvi ovozimski mraz stiže na obalu i na otoke, tamo će minimalne temperature biti većinom od -2 do 2°C. Najviše dnevne temperature većinom od 3 do 8°C.

Najhladnije će biti u utorak ujutro kada će u Zagori ponovno biti jakog mraza, a slabog mraza bit će i u mnogim predjelima obale i otoka. Uz vedro vrijeme i slab vjetar sjevernih smjerova najviše dnevne temperature bit će neznatno više u  odnosu na ponedjeljak.

Bez snijega


Od srijede nas očekuje postupan porast temperature zraka iako će jutra još u početku biti svježa. Najviše dnevne temperature će uz obalu i na otocima ponovno prelaziti 10°C. Drugi dio tjedna i njegov kraj obilježit će još toplije vrijeme uz česte izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja, no konkretnih oborina kao ni prave zime sa snijegom još nema na vidiku!


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019