Prvi mraz stiže na obalu i otoke, u Zagori temperature i do -10°C!


Nakon oblačnog petka mnogima je raspoloženje popravilo sunčano vrijeme s kojim smo počeli vikend, a sunčano će biti do njegovog kraja, pa i dulje.

Jutro je bilo prohladno, posvuda u Zagori s mrazom, a ponegdje je temperatura zraka pala ispod -5°C. Danju je ipak bilo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 8 do 12°C, ponegdje u Zagori i malo niže.

Nedjelja će biti pretežno vedra. Puhat će umjerena bura i tramontana koji će samo ponegdje imati pojačane udare. Minimalne jutarnje temperature u zaobalju  od -6 do -2°C, uz obalu i na otocima od 1 do 6°C. Najviše dnevne temperature u padu, većinom od 5 do 10°C, a ponegdje u Zagori i malo niže.

Kratkotrajno zahlađenje


Prvi dani novog tjedna donose prvi val hladnoće ove godine. No on će biti popraćen stabilnim, vedrim vremenom bez zamjetnog vjetra. Zahlađenje će biti uvjetovano dolaskom hladnog zraka sa sjeveroistoka Europe između jake anticiklone sa zapada i visinske ciklone s vrlo hladnim zrakom s centrom oko Crnog mora.

Ponedjeljak donosi pretežno vedro vrijeme. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, popodne na moru umjeren sjeverozapadnjak. Jutro i večer bit će vrlo hladni. Ponegdje će biti jakog mrza uz minimalne temperature u zaobalju od -4°C do čak -10°C, koliko je moguće u  nekim kotlinama ispod višeg gorja. Prvi ovozimski mraz stiže na obalu i na otoke, tamo će minimalne temperature biti većinom od -2 do 2°C. Najviše dnevne temperature većinom od 3 do 8°C.

Najhladnije će biti u utorak ujutro kada će u Zagori ponovno biti jakog mraza, a slabog mraza bit će i u mnogim predjelima obale i otoka. Uz vedro vrijeme i slab vjetar sjevernih smjerova najviše dnevne temperature bit će neznatno više u  odnosu na ponedjeljak.

Bez snijega


Od srijede nas očekuje postupan porast temperature zraka iako će jutra još u početku biti svježa. Najviše dnevne temperature će uz obalu i na otocima ponovno prelaziti 10°C. Drugi dio tjedna i njegov kraj obilježit će još toplije vrijeme uz česte izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja, no konkretnih oborina kao ni prave zime sa snijegom još nema na vidiku!


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019