Priznanje Brodosplitu: U 2011. izgradili najznačajnije brodove!


Brodosplit je dobio vrijedno priznanje. U izboru časopisa The Naval Architect i njihove posebne publikacije "Significant Ships 2011", brodovima Orange Star i Piana, izgraÄ‘enima u splitskom škveru, dodijeljeno je ugledno meÄ‘unarodno priznanje najznačajnijih brodova izgraÄ‘enih u 2011. godini.

Izdavač časopisa je, piše Index, The Royal Institution of Naval Architects, meÄ‘unarodno udruženje koje okuplja predstavnike brodograÄ‘evne industrije, obrazovnih institucija i pomorskih organizacija iz više od 90 zemalja svijeta.

Orange Star najveći je dosad izgrađeni "orange juice carrier". Dug je 190 metara i ima korisnu nosivost od 32 tisuće kubnih metara. Namijenjen je prijevozu rashlađenog svježeg voćnog soka. Ro-pax Piana, brod za prijevoz putnika, osobnih i teretnih vozila te opasnog tereta, najskuplji je brod ikada sagrađen na hrvatskim navozima.

U Brodosplitu ne kriju zadovoljstvo nagradama, koje će im biti značajna referenca za buduće poslove. Ističu kako su i Orange Star i Piana izgrađeni bez državnih subvencija te da je Brodosplit njihovom izgradnjom ostvario pozitivan rezultat.


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019