Priznanje Brodosplitu: U 2011. izgradili najznačajnije brodove!


Brodosplit je dobio vrijedno priznanje. U izboru časopisa The Naval Architect i njihove posebne publikacije "Significant Ships 2011", brodovima Orange Star i Piana, izgraÄ‘enima u splitskom škveru, dodijeljeno je ugledno meÄ‘unarodno priznanje najznačajnijih brodova izgraÄ‘enih u 2011. godini.

Izdavač časopisa je, piše Index, The Royal Institution of Naval Architects, meÄ‘unarodno udruženje koje okuplja predstavnike brodograÄ‘evne industrije, obrazovnih institucija i pomorskih organizacija iz više od 90 zemalja svijeta.

Orange Star najveći je dosad izgrađeni "orange juice carrier". Dug je 190 metara i ima korisnu nosivost od 32 tisuće kubnih metara. Namijenjen je prijevozu rashlađenog svježeg voćnog soka. Ro-pax Piana, brod za prijevoz putnika, osobnih i teretnih vozila te opasnog tereta, najskuplji je brod ikada sagrađen na hrvatskim navozima.

U Brodosplitu ne kriju zadovoljstvo nagradama, koje će im biti značajna referenca za buduće poslove. Ističu kako su i Orange Star i Piana izgrađeni bez državnih subvencija te da je Brodosplit njihovom izgradnjom ostvario pozitivan rezultat.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019