Priznanje Brodosplitu: U 2011. izgradili najznačajnije brodove!


Brodosplit je dobio vrijedno priznanje. U izboru časopisa The Naval Architect i njihove posebne publikacije "Significant Ships 2011", brodovima Orange Star i Piana, izgraÄ‘enima u splitskom škveru, dodijeljeno je ugledno meÄ‘unarodno priznanje najznačajnijih brodova izgraÄ‘enih u 2011. godini.

Izdavač časopisa je, piše Index, The Royal Institution of Naval Architects, meÄ‘unarodno udruženje koje okuplja predstavnike brodograÄ‘evne industrije, obrazovnih institucija i pomorskih organizacija iz više od 90 zemalja svijeta.

Orange Star najveći je dosad izgrađeni "orange juice carrier". Dug je 190 metara i ima korisnu nosivost od 32 tisuće kubnih metara. Namijenjen je prijevozu rashlađenog svježeg voćnog soka. Ro-pax Piana, brod za prijevoz putnika, osobnih i teretnih vozila te opasnog tereta, najskuplji je brod ikada sagrađen na hrvatskim navozima.

U Brodosplitu ne kriju zadovoljstvo nagradama, koje će im biti značajna referenca za buduće poslove. Ističu kako su i Orange Star i Piana izgrađeni bez državnih subvencija te da je Brodosplit njihovom izgradnjom ostvario pozitivan rezultat.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019