Stiže li nam zima: Prognoza vremena do kraja tjedna


Vrijeme u Dalmaciji zadnja dva dana više podjeća na proljeće nego na srce zime, odnosno sredinu siječnja. Uz dosta sunčana vremena ponegdje je bilo prolazno povećane naoblake uz koju kišnu kap, samo u gorju, većinom uz granicu s BiH, uz pljuskova snijega.

Iako je bura značajno oslabila u odnosu na dane proteklog vikenda, uutorak popodne ponegdje je u Dalmaciji bilo olujnih udara bure i sjevernog vjetra, no najviše dnevne temperature bile su relativno visoke, čak do 13°C.

Mraz u zaobalju


srijedu pretežno će bizi pretežnovedro. Ujutro će puhati umjerena, ponegdje još pojačana bura i tramontana, sve će više slabiti u drugom dijelu dana. Minimelne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 1°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature od 8 do 12°C.

četvrtak pretežno sunčano. Ujutro će puhati slaba bura, danju slab sjeverozapadnjak. Očekuje nas prohladno jutros sa slabim mrazom u zaobalju. Najviše dnevne temperature od 9 do 14°C.

petak Ä‡e biti dosta sunca ali i povremene naoblake s kojim krajem dana može biti neznatnih oborina; kiša, a u planinama i snijega. Puhat će slab sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature u manjem porastu, najviše dnevne od 9 do 13°C.

Sunčan i hladniji vikend


Stabilno i pretežno sunčano vrijeme bez oborina prevladavat će u subotu. Puhat će slaba do umjrena bura. Ujutro svježe s mogućim slabim mrazom u kotlinama zaobalja. Najviše dnevne temperature od 7 do 11°C.

Nedjelja Ä‡e biti pretežno sunčana i suha. Vjetar će biti slab, uglavnom bura. Bit će osjetno hladnije. Ujutro i navečer će čak i uz obalu moguć prvi ovogodišnji mraz. Najviše dnevne temperature većinom od 4 do 8°C-

Razvoj vremena u nadolazećem tjednu još je potpuno nejasan pa su mogući različiti vremenski "scenariji", no trenutne prognostičke karte ukazuju na mogućnost dolaska prave zime s jakim zahlaÄ‘enjem i mrazom diljem Dalamcije.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019