Novi hit u Kaštelima: Kontejneri u moru, logori u parku


Kaštelanski komunalni redari su tijekom zadnjih mjesec dana imali poprilično posla u Kaštel Lukšiću i na Brcu u Kaštel Kambelovcu. U Lukšiću su čak tri puta kontejneri sa smećem završili u moru, a u Kambelovcu su se mališani sjetili kako se odlično zabaviti uz logorsku vatru.

Problem je što je lože na ureÄ‘enoj zelenoj površini na Brcu te tako uništavaju travu i ukrasno bilje. Djelatnici kaštelanskog komunalnog poduzeća Vlastiti pogon kontejnere su izvukli iz mora, a i dječjim logorima će stati na kraj. Mališani se na Brcu igraju logorskom vatrom navodno pred očima svojih roditelja koji sve to mirno gledaju iz obližnjeg kafića.

ÄŒetiri ukrasna grma poslužila su im kao šator, a djelomično  su ih i oštetili od vatre.

- Ako su to zaista napravila djeca, njihovi bi se roditelji morali zapitati kako su ih odgojili, a ako je to djelo nekoga od odraslih, što drugo zaključiti nego da je riječ o krajnje neodgovornom i nadasve nekulturnom ponašanju naših sugraÄ‘ana. Osim što se bacanjem u more kontejneri oštećuju nepotrebno se zagaÄ‘uje more – kazala nam je Maja Erceg, upraviteljica Vlastitog pogona.

Kontejner namijenjen otpadu od tkanine i kože u Kaštel Štafiliću zadesila je vatrena buktinja u kojoj je potpuno izgorio zajedno s otpadom.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019