Novi hit u Kaštelima: Kontejneri u moru, logori u parku


Kaštelanski komunalni redari su tijekom zadnjih mjesec dana imali poprilično posla u Kaštel Lukšiću i na Brcu u Kaštel Kambelovcu. U Lukšiću su čak tri puta kontejneri sa smećem završili u moru, a u Kambelovcu su se mališani sjetili kako se odlično zabaviti uz logorsku vatru.

Problem je što je lože na ureÄ‘enoj zelenoj površini na Brcu te tako uništavaju travu i ukrasno bilje. Djelatnici kaštelanskog komunalnog poduzeća Vlastiti pogon kontejnere su izvukli iz mora, a i dječjim logorima će stati na kraj. Mališani se na Brcu igraju logorskom vatrom navodno pred očima svojih roditelja koji sve to mirno gledaju iz obližnjeg kafića.

ÄŒetiri ukrasna grma poslužila su im kao šator, a djelomično  su ih i oštetili od vatre.

- Ako su to zaista napravila djeca, njihovi bi se roditelji morali zapitati kako su ih odgojili, a ako je to djelo nekoga od odraslih, što drugo zaključiti nego da je riječ o krajnje neodgovornom i nadasve nekulturnom ponašanju naših sugraÄ‘ana. Osim što se bacanjem u more kontejneri oštećuju nepotrebno se zagaÄ‘uje more – kazala nam je Maja Erceg, upraviteljica Vlastitog pogona.

Kontejner namijenjen otpadu od tkanine i kože u Kaštel Štafiliću zadesila je vatrena buktinja u kojoj je potpuno izgorio zajedno s otpadom.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019