New York Times svrstao Dubrovnik među Top 45 turističkih destinacija na svijetu


POÄŒETKOM siječnja New York Times objavio je svoju listu na kojoj se nalaze top turističke destinacije koje bi čitatelji trebali posjetiti tijekom 2012. godine. Od 45 mjesta na svijetu na listi se nalazi 16 europskih gradova meÄ‘u kojima je i naš Dubrovnik. 

Nazivaju ga Saint Tropezom Balkana, hvale njegovu ljepotu, mediteransku kuhinju te prekrasno more. Zbog njegovih ljepota svrstan je na 36. mjesto, a opisuju ga sljedećem riječima: "To je primorski grad mramornih ulica, renesansnih fontana te bijelih pješÄanih plaža. Nedavno su proširili i zračnu luku i obnovili žičaru pa je omogućen i bolji panoramski pogled na grad". 

Novine navode i kako se grad otvorio prema turistima iz zapadnih zemalja prije pet godina, a njegova ponuda širi se iz dana u dan te im posjeta gostiju raste 10 posto svake godine. Osim što hvale domaću kuhinju, navode restorane Gil's, Panorama i Lucin Kantun kao mjesta na kojima se mogu kušati posebni gastronomski specijaliteti. Pohvaljeni su i hoteli Pucić Palace iz 17. stoljeća, Excelsior i Villa Dubrovnik.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019