New York Times svrstao Dubrovnik među Top 45 turističkih destinacija na svijetu


POÄŒETKOM siječnja New York Times objavio je svoju listu na kojoj se nalaze top turističke destinacije koje bi čitatelji trebali posjetiti tijekom 2012. godine. Od 45 mjesta na svijetu na listi se nalazi 16 europskih gradova meÄ‘u kojima je i naš Dubrovnik. 

Nazivaju ga Saint Tropezom Balkana, hvale njegovu ljepotu, mediteransku kuhinju te prekrasno more. Zbog njegovih ljepota svrstan je na 36. mjesto, a opisuju ga sljedećem riječima: "To je primorski grad mramornih ulica, renesansnih fontana te bijelih pješÄanih plaža. Nedavno su proširili i zračnu luku i obnovili žičaru pa je omogućen i bolji panoramski pogled na grad". 

Novine navode i kako se grad otvorio prema turistima iz zapadnih zemalja prije pet godina, a njegova ponuda širi se iz dana u dan te im posjeta gostiju raste 10 posto svake godine. Osim što hvale domaću kuhinju, navode restorane Gil's, Panorama i Lucin Kantun kao mjesta na kojima se mogu kušati posebni gastronomski specijaliteti. Pohvaljeni su i hoteli Pucić Palace iz 17. stoljeća, Excelsior i Villa Dubrovnik.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019