Nautical News (Croatian)

Plutajuća praonica za trup bez algi i školjaka


Nakupljanje algi i školjaka na trupu prirodna je nepogoda protiv koje se najveći broj brodovlasnika bori specijalnim bojama, a proteklih godina i ultrazvukom i folijom. Šveđani su pak za čišćenje trupa konstruirali stroj s četkama kao u automatskim praonicama automobila. Na prezentaciji toga korisnog plutajećeg mehanizma bila je i ekipa Otvorenog mora kako bi se uvjerila može li takav stroj moći funkcionirati i u Jadranu gdje turizam traži još veću razinu ekološke osviještenosti.

NOVI BROJ OTVORENOG MORA NA SVIM KIOSCIMA

Tema o dostupnosti mobitelskog signala se čini kao povratak u prošlost, no plovidba otvorenim morima gdje nema odašiljača zahtijeva i posebne uređaje poput satelitskog telefona. Osim visoke cijene razgovora, manje je poznato da svaki pametni mobitel , uz nabavku odgovarajućeg adaptera.telefonmože postati satelitski 
Za sve poklonike novitete u nautičkoj industriji donosimo iscrpne izvještaje sa sajmova u Cannesu i Genovi gdje je predstavljen niz ljepotica na koje su oko bacili i mnogi domaći moreplovci.

 I među izlagačima je bilo hrvatskih predstavnika sa zanimljivim pogledima na budućnost naše brodograđevne industrije. Sve ljubitelje sajmova u Otvorenom moru čeka gratis ulaznica za Biograd Boat Show.

Što zapravo radi broker u osiguranju pojašnjava naš sudski vještak Damir Višić, a ribolovni stručnjak dr. Alen Soldo odgovara na upit čitatelja koji je izvadio neobično trakasto biće - crva vrpčara. Šime Duvančić, pak, otkriva savjete za uspješan lov šaraga i ušata brumavanjem u morsku pjenu, te kako najbolje mamčiti raka i lignju u panulavanju i vertical jiggingu.Uz test hrvatskog glisera Blue Way 20 Convertible Cruiser, isprobali smo i njemačku jedrilicu Hanse 458, pogodnu za čarter i privatne potrebeU novom broju pročitajte i kolumne Tonke Alujević, Marijana Žuvića, Renata BaretićaEde Šegvića i još mnogo toga što Otvoreno more čini najpoželjnijom revijom za sve ljubitelje mora i plovidbe. (O. M.)Read More
21. BIOGRAD BOAT SHOW 17. - 20.10.2019.


Najveća izložba plovila na moru središnje i istočne Europe slavi svoju 21. godišnjicu nakon 20 godina kontinuiranog rasta. U 2018. sajam je imao više od 310 ugovorenih izlagača i više od 320 izložbenih plovila, pokrivajući više od 33.000 m2.


Sajam se održava u turistčkom mjestu Biograd, u impresivnim objektima Ilirije d.d., koja uključuje marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i zabavne sadržaje. Posebna atmosfera i mnoga poslovna i društvena događanja privlače mnogo izlagača i posjetitelja iz susjednih zemalja, što čini ovaj sajam jako zanimljivim za sve zainteresirane za nautiku na Jadranu.

Slikovni rezultat za biograd boat show

Biograd B2B je Nautičko poslovno umrežavanje održavano tijekom Biograd Boat Showa, koje povezuje stručnjake iz brodogradnje i nautičkog turizma. Poslovnim posjetiteljima pruža mogućnost da se registriraju u Business to Business imeniku, te da traže i zakazuju sastanke s ostalim sudionicima. Biograd B2B je nastao 2017. godine s ciljem omogućavanja dogovaranja sastanaka na sajmu bez potrebe za standardnim izložbenim prostorom, te bilježi već preko 400 sudionika unutar B2B platforme.

Opsežan kongresni program nudi sudionicima priliku za sudjelovanje na sastancima i prezentacijama tijekom događanja, kao i prostor za sastanke u ostvarivanju zajedničkih interesa. Sudionici Biograd B2B također imaju pristup brojnim društvenim događanjima kao i Biograd Boat Showu tijekom sva 4 dana.
Biograd Boat Show nosi status zlatnog člana IFBSO, međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, usvajajući visoke standarde organizacije aktivno sudjeluje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja, kao što je 360° Virtual Tour.

Vidimo se!

Read More
Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019