Nautical News (Croatian)

Sa foruma: Oko svijeta na katamaranu od 6,3 metra
Zahvaljujući trudu i dobroj volji forumaša nadimkom „Hidroterapy“, na forumu Nautica Portala možete pratiti avanturu francuskog jedriličara Yvana Bourgnona, koji se početkom lstopada prošle godine zaputio na put oko svijeta na katamaranu vlastite izrade dugom svega 6,3 metra. Ako kažemo da katamaran nema kabine i da Bourgnon putuje bez GPS uređaja, onda je jasno da ovakvo putovanje, dugo oko 30.000 milja, predstavlja drastičan izazov za psihičku i fizičku spremu jedriličara.
  Bourgnon je 5. listopada krenuo iz mjesta Les Sables D'Olonne na zapadnoj obali Francuske, preplovio je Biskajski zaljev i stigao do Kanarskog otočja, odakle je krenuo preko Atlantika do Martiniquea, prošao je kroz Panamski kanal i krajem veljače doplovio do Galapagosa. U ovom trenutku jedri od Galapagosa do 3.000 milja udaljenog Marquesas (Markižansko otočje) u sastavu Francuske Polinezije na Tihom oceanu.  Ukoliko vas zanima ova izuzetna avantura, svakako navratite na naš forum: http://nautica-portal.com/forum/index.php?topic=5845.0 i pratite etape putovanja Yvana Bourgnona, ali i komentare i iskustva naših forumaša, a možete nam se i pridružiti sa svojim mišljenjima i iskustvioma.

Read More
Karmen Perković pobjednica otvorenog prvenstva SplitaOptimisti su ovaj vikend jedrili Otvoreno prvenstvo Splita u Kaštelanskom zaljevu. Ispred Lučice 94 optimista jedrili su po buri koja je u subotu puhala snagom do 25 čvorova, dok je u nedjelju bila nešto slabija do 15 čvorova. Ukupno je odjedreno četiri plova, a Karmen Perković iz JK „labud“ je sa dva prva i jednim drugim mjestom slavila ispred Palme Čargo iz „Mornara“. Hana Dragojević je bila također odlična zauzevši treće mjesto među djevojčicama i četvrto mjesto u ukupnom plasmanu.
   Regata je bila vrlo interesantna i neizvjesna jer se doslovno do zadnjih sekunda nije znalo tko će odnijeti ukupnu pobjedu, ali je ovaj put djeličak spretnosti i sreće zasluženo prevagnuo na stranu Karmen, koja je pokazala najviše znanja i koncentracije po buri.

Read More
Recent Nautical News Entries

S Otvorenim morem besplatno na sajam nautike

Zagrebački sajam nautike najposlovniji je nautički sajam u Hrvatskoj koji se održava od 20. do 24. veljače 2019. 

February.20.2019

Sajam nautike DBS 2019

Uskoro starta najveći nautički sajam

January.09.2019

Omiš dobiva svoju “Zapadnu obalu”

Grad Omiš bi u ljeto 2021. godine trebao dobiti prvu gradsku luku.

September.19.2018

Luka Zadar kreće u veliki investicijski ciklus

Tvrtka Luka Zadar oglasila je Glavnu skupštinu za 30. kolovoza na kojoj će se potvrditi dokapitalizacija te tvrtke.

August.27.2018