Nautical News (Croatian)

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš


Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

porinue u kolovozu

Ovakve ekoljepotice uskoro stižu iz uspješne solinske tvrtke, voljeli bismo ih vidjeti što više na Jadranu.
Sredinom lipnja u solinski “škver” izuzetno uspješne tvrtka 'AD Brodovi' stiže novi pogon za jedrilice, i to onaj ekološki – električni!


- Iz Finske nam dolazi motor takve izvedbe, koji ćemo ugraditi u našu jedrilicu “Salona 35”. Prototip broda je spreman pa se nadamo početkom kolovoza predstaviti našu ekoljepoticu.
Kada isplovite na palubi tog broda, sigurni ste da čuvate okoliš. Nema apsolutno nikakvog zagađenja. Ili ste na pogonu vjetra i jedara, ili ste na motoru koji radi na struju – najavljuje nam Darko Tomašić, voditelj marketinga i prodaje "AD Brodova", novu ponudu u širokoj lepezi jedrilica odličnih performansi, koje se proizvode u solinskim halama.

Tamo će se uskoro kupcima ponuditi nova gama brodova, na čisti ekološki pogon, koja objedinjuje tri modela jedrilica, “Salonu 33”, “Salonu 35” i “Salonu 380”, kojima će se sada uz opis dodati i ono – electric.

A nakon porinuća u kolovozu 2019., kada ćemo imati testiranje broda, slijedi i premijerno predstavljanje naše ljepotice u rujnu, na sajmu “Cannes Yachting Festival” - pojašnjava prvi čovjek marketinga "AD Brodova", dodajući kako će ta nova investicija, novi električni pogon, poskupjeti cijenu broda za 33.500 eura.No, kako je punjenje besplatno, a vožnjom ovim plovilom čuvate okoliš, mnogo je zainteresiranih kupaca upravo za ovakve tipove jedrilica.

Promociju nove jedrilice okončat ćemo u Düsseldorfu, u siječnju iduće godine.
Autonomnost pogona je oko šest sati vožnje, no nakon testova ćemo znati točno. Inač, baterija se puni na 220 volti, na svakom priključku u ozbiljnim marinama koji je uključen u cijenu dnevnog veza, znači punjenje je besplatno.
Sekundarno, tijekom jedrenja baterije se pune preko propelera, a moguće je i solarno punjenje.

A kad u ljeto predstavimo ekološki novitet, “Salonu 35-electric”, postat ćemo konkurentni i na tržištu onih zaljubljenika u čist pogon, u prirodu, koji svojim stilom života štite naš planet – podvukao je Darko Tomašić iz "AD Brodova" novu priču “škvera” sa čijih navoza uskoro stiže i ekojedrilica.Read More
Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"


19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.Predstaviljamo vam još jednu prinovu u Katarina Line Floti. Ove sezone prekrasni Nautilus klizit će duž Jadranske obale i pružati gostima nevjerojatna iskustva i uspomene. Kao i uvijek, u Karuna Line-u pobrinili su se da novi član njihove flote bude u skladu s najnovijim trendovima nautičkog svijeta. Nautilus odiše ljepotom, luksuznošću i udobnošću.

U Katarina Line-u uvjereni su da će taj brod sa svojih 49 metara dužine i gotovo 9 metara širine ispuniti očekivanja i onih najzahtjevnijih. Nautilus pripada Deluxe Superior kategoriji plovila i omogućuje gostima izvrstan provod na prekrasnoj sunčanoj palubi kao i uživanje u gastronomskim specijalitetima na glavnoj palubi.

Gastronomske specijalitete na Nautilusu pripremat će Dragutin Mandić koji je dvije godine za redom osvojio titulu juniorskog prvaka na kulinarskom natjecanju "Biser Mora". Ovo je prvi put u 14 godina da je netko uspio obraniti tu titulu. 19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika koji će zasigurno uživati u svim pogodnostima koje ovaj prekrasni brod može pružiti.

Vlasnik Nautilusa je obitelj Vuković s kojom Katarina Line surađuje od samih početaka.  Prvi su se pridružili floti Katarina Line -a davnih devedesetih godina  s njihovim nekadašnjim brodovima MV Penelopa i MV Viktorija te kasnije s novim trendovima MV Spalato koji pripada Premium Superior kategoriji te MV Fantazija u Deluxe kategoriji. Deluxe Superior Nautilus brod je koji će svakako zaokružiti ovu prekrasnu priču.U Katarina Line-u iznimno  se vesele ovakvom napretku u hrvatskom turizmu, tim više što je postignut postupno i zajedničkim snagama i uspješnoj dugogodišnjoj suradnji dviju obitelji, te uz puno rada i odricanja. Zato su uvjereni  da će upravo Nautilus biti jedan od brodova koji će pridonijeti povećanju kvalitete ponude nautičkog turizma u Hrvatskoj.


Read More
Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019