Nautical News (Croatian)

Lučka uprava Dubrovnik proslavila 20. rođendan


Dubrovačko neretvanski župan Nikola Dobroslavić nazočio je u ponedjeljak svečanosti kojom je Lučka uprava Dubrovnik proslavila svoj 20. rođendan.Župan je čestitao Upravi na pripremi novih projekata te tadašnjoj gradskoj oporbi a  današnjoj vlasti što su zaustavili sporni projekt terminala za brodove na kružnim putovanjima.                                                                                            
Župan je izjavio:
"Lučka uprava Dubrovnik se ima čime pohvaliti. Imamo pristan i nema nikakvog spora oko toga da nam brodovi trebaju, samo moramo utvrditi mjeru ticanja i vjerujem da će se ona naći. Zahvaljujem Vladi što je jamstvima omogućila velike projekte i čestitam Upravi koja planira nove projekte posebice na Batahovini" .

Dubrovnik je čak 600 godina prije donošenja Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, još davne 1395. godine donio prvi pomorski ugovor o pomorskom osiguranju.

Lučka uprava Dubrovnik osnovana je 1997. godine, a kako je naglasio bivši ravnatelj Kristijan Pavić kroz grušku luku od osnivanja do danas prošlo je čak 12 milijuna putnika.

Ravnatelj Blaž Pezo rekao je kako je ključan dio razvoja bilo potpisivanje ugovora o zajmu s Europskom bankom za obnovu razvoj 2005. godine čime je financiran projekt rekonstrukcije 850 metara nove operativne obale, a dodatkom ugovora iz 2010. godine realiziran i nastavak projekta s 230 metara nove operativne obale na Batahovini.

Inače, svečanost je započela predstavljanjem knjige Nevena Jerkovića ”Putnički krstaši u Dubrovniku 1 i 2”.
Ovom prilikom dodijeljene su i zahvalnice i koje su primili bivši ravnatelji Vlaho Đurković, Kristijan Pavić i Antun Asić, koordinator operative Ivo Pavlović i računovodstveni djelatnik Maro Marinović.


                                                                       

Read More
Vremensko izvješće na dan 11.12.2017.


Upozorenje
Mjestimični udari S i SE vjetra 35-55 čvorova. More ponegdje 5. Mjestimice neverin.Situacija

Jadranu se sa sjeverozapada približila dolina s frontalnim poremećajem.

Sjeverni Jadran
S i SE vjetar 18-36 čvorova. More 3-4, prema otvorenom 4-5. Vidljivost 10-20 km. Prijepodne oblačno s kišom, mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom, na širem riječkom području je moguća veća količina oborine. Poslijepodne i u noći kiša uz mogućnost za pljusak i grmljavinu samo mjestimice, uglavnom na širem riječkom području.

Srednji Jadran
S i SE vjetar 18-36 čvorova. More 3-4, prema otvorenom 4-5. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno uz mogućnost za kišu, pljusak i grmljavinu, naročito prijepodne i sredinom dana uz obalu.

Južni Jadran
S i SE vjetar 16-34 čvora. More 3-4, prema otvorenom 4-5. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom uz obalu.

Read More
Recent Nautical News Entries

Lučka uprava Dubrovnik proslavila 20. rođendan

Dubrovačko neretvanski župan Nikola Dobroslavić nazočio je u ponedjeljak svečanosti kojom je Lučka uprava Dubrovnik proslavila sv

December.12.2017

Vremensko izvješće na dan 11.12.2017.

UpozorenjeMjestimični udari S i SE vjetra 35-55 čvorova. More ponegdje 5. Mjestimice neverin.

December.11.2017

Svečano otvorena lučica Batala

Lučica Batala je napokon otvorena.    &n

December.11.2017

Idući vikend počinje 18. Šibenska regata krstaša

Slijedeći vikend počinje 18. Šibenska regata krstaša.

December.01.2017

Brod "Galeb" će biti potpuno obnovljen do kraja 2019.godine

Republika Hrvatska je brod "Galeb" proglasila zaštićenim kultur

November.29.2017