4. Međunarodna konferencija o pomorskoj znanosti IMSC


U Splitu je danas otvorena 4. MeÄ‘unarodna konferencija o pomorskoj znanosti – 4th  INTERNATIONAL MARINE SCIENCE CONFERENCE - IMSC 2012. koja se održava u organizaciji Hrvatskog hidrografskog instituta i Pomorskog fakulteta iz Splita a u suorganizaciji s Pomorskim fakultetom iz Kotora iz  Crne Gore i  Fakultetom za pomorstvo i promet iz Portoroža iz Slovenije.

Ovakvi susreti od velike su važnosti upravo zbog nužnosti stalnog unapreÄ‘enja  pomorstva na svim poljima, ali i poticanja interesa i jačanje pomorske orijentacije kako Splita tako i cijele zemlje, istaknuo je zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić.

Konferencija se bavi suvremenim pomorstvom, sigurnošÄ‡u plovidbe, očuvanjem morskog okoliša, pomorsko pravnom regulativom, nautičkim turizmom, razvojem luka, razvojem tehnologija za prijevoz tereta morem, implementacijom i korištenjem EU fondova i interdisciplinarnošÄ‡u vezanom za pomorstvo.

Uz predstavnike  Hrvatskog hidrografskog instituta i Pomorskog fakulteta iz Splita na konferenciji će svoje radove prezentirati znanstvenici i stručnjaci iz inozemstva čime se pridonosi meÄ‘unarodnom značaju ovog dogaÄ‘aja.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019