4. Međunarodna konferencija o pomorskoj znanosti IMSC


U Splitu je danas otvorena 4. MeÄ‘unarodna konferencija o pomorskoj znanosti – 4th  INTERNATIONAL MARINE SCIENCE CONFERENCE - IMSC 2012. koja se održava u organizaciji Hrvatskog hidrografskog instituta i Pomorskog fakulteta iz Splita a u suorganizaciji s Pomorskim fakultetom iz Kotora iz  Crne Gore i  Fakultetom za pomorstvo i promet iz Portoroža iz Slovenije.

Ovakvi susreti od velike su važnosti upravo zbog nužnosti stalnog unapreÄ‘enja  pomorstva na svim poljima, ali i poticanja interesa i jačanje pomorske orijentacije kako Splita tako i cijele zemlje, istaknuo je zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić.

Konferencija se bavi suvremenim pomorstvom, sigurnošÄ‡u plovidbe, očuvanjem morskog okoliša, pomorsko pravnom regulativom, nautičkim turizmom, razvojem luka, razvojem tehnologija za prijevoz tereta morem, implementacijom i korištenjem EU fondova i interdisciplinarnošÄ‡u vezanom za pomorstvo.

Uz predstavnike  Hrvatskog hidrografskog instituta i Pomorskog fakulteta iz Splita na konferenciji će svoje radove prezentirati znanstvenici i stručnjaci iz inozemstva čime se pridonosi meÄ‘unarodnom značaju ovog dogaÄ‘aja.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019