Kraljica Elizabeta II proslavila jubilej: Niz Temzu plovilo 1000 brodova


NAKON kraljice Viktorije, 60 godina na britanskom prijestolju na spektakularan način proslavila je i Elizabeta II. Obučena u bijelo, kraljica je povela nautičku paradu Temzom, što predstavlja vrhunac proslave dijamantnog jubileja.

Kraljica Viktorija svoj dijamantni jubilej proslavila je 1897. godine, a sadašnja kraljica tek je druga u povijesti koja se može pohvaliti sa 60 godina provedenih na prijestolju. TakoÄ‘er, Elizabeta II. mogla bi za tri godine postati britanski monarh s najduljom vladavinom.

Iako je padala kiša, milijuni Britanaca izašli su iz svojih domova i pratili veliku paradu, što je potvrdilo visoku popularnost kraljevske obitelji, unatoč ekonomskoj krizi i teškom stanju u zemlji.

Veliku povorku sastavljenu od oko 1000 brodica predvodi brod pretvoren u kraljevsku barku u koju su smješteni kraljica, njen suprug Phillip te ostatak kraljevske obitelji. Proslava jubileja završava u utorak kada će se održati procesija kočija, a kraljica će se pojaviti na balkonu rezidencije u Londonu.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019