Poboljšan status Hrvatske na listama Američke obalne straže


Hrvatska zastava unaprijedila je status na listama Američke obalne straže (USCG), potvrÄ‘eno je u izvješÄ‡u za 2011. godinu usvojenim na godišnjoj sjednici Komiteta Pariškog memoranduma, održanog u Rigi u svibnju o.g.

Zbog višestrukog zaustavljanja brodova u lukama SAD-a proteklih godina, hrvatska zastava bila je svrstana na najviši prioritet za inspekcijske preglede, a nakon ostvarenih inspekcijskih rezultata tijekom trogodišnjeg razdoblja, ispunjeni su uvjeti za uklanjanje zastave sa liste posebnog rizika.

Nakon svrstavanja hrvatske zastave na bijelu listu Pariškog memoranduma 2010. godine, Republika Hrvatska ostvarila je još jedan važan cilj u unaprjeÄ‘enju sigurnosti plovidbe hrvatske flote.

UnapreÄ‘enje statusa  hrvatske zastave  na listama Američke obalne straže  vrijedan je uspjeh postignut prvenstveno zalaganjem inspekcijskih službi Ministarstva pomorstva, Hrvatskog registra brodova i posada brodova hrvatskih brodara, čiji brodovi  plove u Sjedinjenim  Američkim Državama.

Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019