Pogledajte izabrani logotip "torte makarane"


Rješenje Andreje Vidović iz Osijeka, apsolventice grafičkog fakulteta u Zagrebu, odabrano je kao najbolji vizualni identitet tradicionalne makarske slastice "torte makarane". Na natječaj su pristigle 93 ponude iz cijele Hrvatske, a Povjerenstvo u sastavu Ana Kunac (predsjednica),Ljubo Urlić, Sanja Srzić, Marko Luketina Dario Odak, nakon iscrpnog ocjenjivanja svih pristiglih radova, donijelo je konačnu odluku.

Svi pristigli radovi kreativaca koji su se javili na natječaj bit će izloženi u sklopu Dana torte makarane, koji će se održati početkom mjeseca lipnja, a nakon toga upriličit će se i online izložba na službenim stranicama Grada Makarske www.makarska.hr.

Odabrani logotip "torte makarane" jednostavan je, tradicionalan i što je najvažnije – primjenjiv u svrhu turističke promocije. Cjelokupni prikaz podsjeća na okruženje u kojem torta makarana nastaje i koristi se: sunce (žuti krug), more (plave vitice), ribarska mreža (prekrižene linije) što dokazuje da je autorica pažljivo razmislila i svoju kreativnost izrazila na najbolji mogući način.

Da podsjetimo - cilj natječaja bio je izrada kvalitetnog i prepoznatljivog grafičkog rješenja koji će se isticati na promidžbenim materijalima te isticanje na ugostiteljskim objektima, hotelskim kućama koji u sklopu svoje ponude proizvode "tortu makaranu", te po kojem će naša slastica postati prepoznatljiva. Svaki takav objekt morat će zadovoljiti kriterije, a ključni kriterij pri dodjeli bit će izvorna receptura naše slavne slastice. Kako bismo čitavu priču upotpunili, u suradnji s proizvoÄ‘ačima "makarane", kojih nažalost u našem gradu nema puno, poradit ćemo na njezinom pakiranju i ambalaži.

Odabir logotipa nastavak je projekta zaštite "torte makarane" kao nematerijalne kulturne baštine grada, ali i brendiranja proizvoda kao tržišne marke koja jamči izvrsnost i kvalitetu!


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019