Pogledajte izabrani logotip "torte makarane"


Rješenje Andreje Vidović iz Osijeka, apsolventice grafičkog fakulteta u Zagrebu, odabrano je kao najbolji vizualni identitet tradicionalne makarske slastice "torte makarane". Na natječaj su pristigle 93 ponude iz cijele Hrvatske, a Povjerenstvo u sastavu Ana Kunac (predsjednica),Ljubo Urlić, Sanja Srzić, Marko Luketina Dario Odak, nakon iscrpnog ocjenjivanja svih pristiglih radova, donijelo je konačnu odluku.

Svi pristigli radovi kreativaca koji su se javili na natječaj bit će izloženi u sklopu Dana torte makarane, koji će se održati početkom mjeseca lipnja, a nakon toga upriličit će se i online izložba na službenim stranicama Grada Makarske www.makarska.hr.

Odabrani logotip "torte makarane" jednostavan je, tradicionalan i što je najvažnije – primjenjiv u svrhu turističke promocije. Cjelokupni prikaz podsjeća na okruženje u kojem torta makarana nastaje i koristi se: sunce (žuti krug), more (plave vitice), ribarska mreža (prekrižene linije) što dokazuje da je autorica pažljivo razmislila i svoju kreativnost izrazila na najbolji mogući način.

Da podsjetimo - cilj natječaja bio je izrada kvalitetnog i prepoznatljivog grafičkog rješenja koji će se isticati na promidžbenim materijalima te isticanje na ugostiteljskim objektima, hotelskim kućama koji u sklopu svoje ponude proizvode "tortu makaranu", te po kojem će naša slastica postati prepoznatljiva. Svaki takav objekt morat će zadovoljiti kriterije, a ključni kriterij pri dodjeli bit će izvorna receptura naše slavne slastice. Kako bismo čitavu priču upotpunili, u suradnji s proizvoÄ‘ačima "makarane", kojih nažalost u našem gradu nema puno, poradit ćemo na njezinom pakiranju i ambalaži.

Odabir logotipa nastavak je projekta zaštite "torte makarane" kao nematerijalne kulturne baštine grada, ali i brendiranja proizvoda kao tržišne marke koja jamči izvrsnost i kvalitetu!


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019