Valkyrie - za facu veću od kalifa


CHULHUN PARK JE AUTOR FUTURISTIKE JAHTE


Izuzetno nadareni korejski dizajner Chulhun Park studirao je svojevremeno na Royal College of Art u Londonu i skicirao luksuzni brod koji je zbog impresivnog izgleda odmah privukao pažnju stručnjaka škvera Palmer Johnson, specijaliziranog za izradu mega jahti.

Parka su odmah zaposlili u svome dizajnerskome odjelu, te zajednički prionuli poslu oko gradnje mega jahte nazvane Valkyrie. Doduše, Korejca su u međuvremenu preoteli iz latvijskog škvera Latitude Yachts i uzeli kao glavnog dizajnera, ali projekt Valkyrie u koprodukciji Park – Palmer Johnson i dalje ostaje aktualan.

Ukoliko se ovaj futuristički trimaran ikada sagradi, bit će s dužinom od 229 metara najveća privatna jahta na svijetu, čak 49 metara duža od sadašnjeg šampiona – Azzama u vlasništvu Khalifa bin Zayed al Nahyana iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Predviđeno je da Valkyrie ima jednu palubu samo za vlasnika, ali i 26 kabina za 52 gosta, te još 46 kabina za 92 člana posade.

Osim toga, na njoj će biti restorani, kazalište, kino, wellness, šoping centar, kazina... Brzina će joj biti 25 čvorova, dok je cijena astronomskih 800 milijuna dolara. (Ž. S.)

Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019