Brodosplit gradi najluksuzniji brod za polarna krstarenja


Brodosplit je sklopio sporazum o izgradnji novog broda za polarna krstarenja.


Naručitelj broda koji će biti izgrađen posebno za geografske širine Arktika i Antarktika je Quark Expeditions iz Seattlea.

Riječ je o najluksuznijem putničkom brodu za krstarenja polarnim područjima na svijetu, a moći će ugostiti 200 putnika smještenih u 103 luksuzno opremljenih kabina. O gostima će se brinuti čak 116 članova posade. Brod će biti dugačak 128 metara i širok 21,5 metar, a brzinu od 16 čvorova osiguravat će četiri glavna motora.

Brod će biti opremljen svim potrebnim rješenjima i opremom kako bi putnici mogli u potpunosti obilaziti ledenjake iznad i ispod razine mora, uživajući u promatranju tog jedinstvenog biološkog i životinjskog svijeta i biti će na raspolaganju prvim putnicima za arktičku sezonu 2020. godine.

"To će biti prvi brod na svijetu izgrađen u klasi 'LR PC6', koji će ispuniti posljednje zahtjeve Lloyd Registra za plovila 'Polar Class 6' " - poručuju iz splitskog škvera.

Quark Expeditions je lider u polarnim ekspedicijama od svog osnutka 1991. godine. Njihovi brodovi posjeduju posebno ojačane trupove i ledolomce, što omogućuje da se istraže neka od najudaljenijih područja svijeta.


Recent Nautical News Entries

S Otvorenim morem besplatno na sajam nautike

Zagrebački sajam nautike najposlovniji je nautički sajam u Hrvatskoj koji se održava od 20. do 24. veljače 2019. 

February.20.2019

Sajam nautike DBS 2019

Uskoro starta najveći nautički sajam

January.09.2019

Omiš dobiva svoju “Zapadnu obalu”

Grad Omiš bi u ljeto 2021. godine trebao dobiti prvu gradsku luku.

September.19.2018

Luka Zadar kreće u veliki investicijski ciklus

Tvrtka Luka Zadar oglasila je Glavnu skupštinu za 30. kolovoza na kojoj će se potvrditi dokapitalizacija te tvrtke.

August.27.2018