Odjedrena još jedna Fiumanka


U subotu 9.lipnja u točno 12 sati je startala 19. Fiumanka.

 
Jedrilo je skoro 200 brodova koji su bili podijeljeni u 2 grupe: regatnoj i obiteljskoj.

Regatna grupa jedrila je do Omišlja, a obiteljska do Kostrene. Na samom početku već su se izdvojili favoriti Fiumanke: Maxi Jena by ACI, Adriatic Europa, Molo Longo i Generali brodovi su između kojih se vodila bitka za ukupnu pobjedu na ovogodišnjoj Fiumanki.

U trenutku starta vjetar je bio zapadnjak, jačine 10 do 12 čvorova, tijekom regate bio je u opadanju, no izdržao je upravo onoliko koliko je posljednjim jedrima trebalo da uplove u riječku luku.

Prvom brodu nije dugo trebalo da prođe cilj - prvi koji je to učinio u regatnoj grupi je Maxi Jena by ACI. U cilj je ušao u 13:36:17 i time postigao novi rekord Fiumanke, jer je dosadašnji rekord bio oko dvije minute sporiji. Tako je Maxi Jena by ACI postala pobjednik 19. Fiumanke, u svom trećem sudjelovanju na Fiumanki, koje im je donijelo prijelazni pokal za najbrži brod. Upornost i spretnost slovenske posade u prolasku 15 nautičkih milja duge rute Maxi Jeni by ACI isplatila se – čestitamo skipperu broda Gasperu Vincecu i cijeloj posadi!

U obiteljskoj grupi koja se jedrila do Kostrene pobjedu je odnijela jedrilica Eline s kormilarom Petrom Predovićem s vremenom od 13:25:00. Victory Cup pokal za najmlađu posadu osvojila je posada broda Molo Longo koja je imala prosjek godina 32.

Što se tiče 6. Europske medijske regate, ukupni pobjednik je list La Voce del Popolo. Drugo mjesto zauzeo je Kanal Ri, a treće mjesto mađarska TV kuća MTVA. Ukupni je to rezultat nakon tri odjedrena plova, jučerašnja dva i današnji treći.

Svečana dodjela održana je u 20:30 na terminalu uz veliki vatromet i nastup Super cover benda, a zabava je nastavljena na Gatu Karoline Riječke gdje su brojne posjetitelje zabavljali Koktelsi i PleteRi. 

Recent Nautical News Entries

Turski brod dotegljen u Trogir

Turski brod Haksa je napokon dotegljen u Trogir!

June.20.2018

U Šibenik stigla ljepotica među jahtama „Bristolian"

Nagrađivana jahta „Br

June.18.2018

VREMENSKO IZVJEŠĆE na dan 15.06.2018

UpozorenjeMjestimični udari NE vjetra 35-45 čv., u Velebitskom kanalu do 55 čv. Ponegdje nevere, uglavnom na južnom i dijelu sr

June.15.2018

U Rijeku stigao kruzer dug 200 metara

Na proputovanju iz Venecije za Hvar, u riječku je luku uplovio 200 metara dug

June.14.2018

Brodosplit gradi najluksuzniji brod za polarna krstarenja

Brodosplit je sklopio sporazum o izgradnji novog broda za polarna krstarenja.

June.13.2018