Pogledajte kako će izgledati novi jedriličarski centar u Marini Kaštela


Za dva tjedna svoja vrata budućim korisnicima otvaraju jedriličarski centar te poslovni centar Marine Kaštela.Upravo se dovršavaju objekti koji će imati javnu, sportsku i turističku namjenu i u kojima će se, u skladu s tom namjenom u skoroj budućnosti služiti sportaši, turisti i građani Kaštela.

Među završnim radovima, koji su preostali za dobivanje uporabne dozvole, tek je finalno, estetsko uređenje jedriličarskog centra i opremanje vanjskog štekata te unutrašnjeg prostora budućeg restorana.

Radovi na ostalim sadržajima u jedriličarskom centru su gotovi.

Direktor razvoja Marine Kaštela je izjavio: "
Ovo je centar koji će raditi tijekom cijele godine, a za rad u njemu interes su već pokazali jedriličari sa sjevera, iz Rusije i Finske, koji planiraju tu trenirati tijekom zimskih mjeseci. Centar ima sve što je jedriličarima potrebno te sve što jedan centar treba imati za organizaciju velikih međunarodnih regata".

U tijeku je i zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole, za novi travel lift i nastavak uređenja obale oko servisne zone, što će dodatno oplemeniti izgled i funkciju cijelog područja

Osim standardnih sanitarnih čvorova i garderoba, u centru su i prostorije za suce, prostorija za sušenje jedara, prostor za teretanu, veliki hangar visine 9 metara na 300 metara četvornih, ali i veliki restoran, mini bar…

Na sjevernoj strani centra uređena je rampa na kojoj u istom trenutku u more može ući 90 jedrilica ili njih 300 u roku deset minuta, što je čini jednom od najvećih u Hrvatskoj pa i u Europi.

S južne strane jedriličarskog centra uređena je obala, s privezištima i šetnicom, u dužini od 800 metara, koja cijelom području daje poseban izgled. Dio hortikulturnog uređenja je završeno, dok će dio zelenila ovdje naći svoje mjesto čim vremenski uvjeti to dozvole.

Poslovni objekt sa zatvorenim bazenom u potpunosti je završen. Bazen, prvi veliki natjecateljski bazen, na ovom području, nakon bazena na splitskom Poljudu, dug je 25 metara, a širok 18 metara. Najveća dubina mu je 2,25 metara, najplići je na 1,55 metara, a uz njega postoji i mini, dječji bazen.

Južna strana ovog objekta sadrži urede u koje će se useliti djelatnici charter tvrtki, a naći će se tu i nužna trgovina nautičke opreme.

Osim što će njihovo stavljanje u funkciju ovu marinu u Kaštel Gomilici dovesti u sami vrh uređenosti hrvatskih marina, obogatit će se i javni život u Kaštelima, ali za prvo vrijeme i zaposliti više od 20 novih djelatnika.

Recent Nautical News Entries

U Dubrovnik stigao "Viking Star"

Ove subote je otvorena sezona velikih brodova!

March.19.2018

VREMENSKO IZVJEŠĆE za dan 13.03.2018

Upozorenje!Ponegdje mogućnost za neverin.

March.13.2018

Pogledajte kako će izgledati novi jedriličarski centar u Marini Kaštela

Za dva tjedna svoja vrata budućim korisnicima otvaraju jedriličarski c

March.12.2018

Počinje jedriličarski vikend na zagrebačkom Jarunu

Dva zagrebačka jedriličarska kluba koja imaju baz

March.09.2018

PMS regata: Dame ujedinjene za ravnopravnost spolova

Vis, Hrvatska 7. ožujak, 2018; Oko 70 žena iz cijele Europe okupilo se na otoku Visu da podignu svoj glas (i jedra) na PMS regati, jedins

March.08.2018