Počinje jedriličarski vikend na zagrebačkom Jarunu


Dva zagrebačka jedriličarska kluba koja imaju bazu na jezeru Jarun, JK Sv.Nikola i YC Zagreb, udruženim snagama za vikend do 9. do 11. ožujka organiziraju 1. Zagreb Open Match Race regatu.Regati je dodijeljena kategorija “Grade 5”, a za jedrenje su osigurane četiri jedrilice klase 470.
 
Trenutno je nastup na regati najavilo sedam parova, a kormilari će biti Hrvoje Petrović, Boris Majcen, Tomislav Gomerčić, Toni Zovko, Jadran Morović i dvije ženske posade predvođene Ninom Bjelajac i Anom Gršković.

Petak 9. ožujka je po programu regate rezerviran za treninge, a prvi signal upozorenja je predviđen za subotu ujutro u 10 sati. Jedrit će se sve dok to uvjeti na jezeru budu dopuštali ili do zalaska sunca. Jednako je predviđeno i za nedjelju s tim da će proglašenje pobjednika biti odmah nakon završetka posljednjeg matcha. Jednako kao što su kormilari koji su posljednjih nekoliko godina jedrili na dvobojskim regatama u Šibeniku, i kormilari koji će u Zagrebu prvi put službeno jedriti na ovakav način moraju pribaviti ISAF Sailor ID. Također postoji još jedan uvjet: masa cijele posade ne smije prelaziti 175 kg.

Organizatori poručuju da ima još slobodnih mjesta za prijavu!

Recent Nautical News Entries

U Dubrovnik stigao "Viking Star"

Ove subote je otvorena sezona velikih brodova!

March.19.2018

VREMENSKO IZVJEŠĆE za dan 13.03.2018

Upozorenje!Ponegdje mogućnost za neverin.

March.13.2018

Pogledajte kako će izgledati novi jedriličarski centar u Marini Kaštela

Za dva tjedna svoja vrata budućim korisnicima otvaraju jedriličarski c

March.12.2018

Počinje jedriličarski vikend na zagrebačkom Jarunu

Dva zagrebačka jedriličarska kluba koja imaju baz

March.09.2018

PMS regata: Dame ujedinjene za ravnopravnost spolova

Vis, Hrvatska 7. ožujak, 2018; Oko 70 žena iz cijele Europe okupilo se na otoku Visu da podignu svoj glas (i jedra) na PMS regati, jedins

March.08.2018