Počinje jedriličarski vikend na zagrebačkom Jarunu


Dva zagrebačka jedriličarska kluba koja imaju bazu na jezeru Jarun, JK Sv.Nikola i YC Zagreb, udruženim snagama za vikend do 9. do 11. ožujka organiziraju 1. Zagreb Open Match Race regatu.Regati je dodijeljena kategorija “Grade 5”, a za jedrenje su osigurane četiri jedrilice klase 470.
 
Trenutno je nastup na regati najavilo sedam parova, a kormilari će biti Hrvoje Petrović, Boris Majcen, Tomislav Gomerčić, Toni Zovko, Jadran Morović i dvije ženske posade predvođene Ninom Bjelajac i Anom Gršković.

Petak 9. ožujka je po programu regate rezerviran za treninge, a prvi signal upozorenja je predviđen za subotu ujutro u 10 sati. Jedrit će se sve dok to uvjeti na jezeru budu dopuštali ili do zalaska sunca. Jednako je predviđeno i za nedjelju s tim da će proglašenje pobjednika biti odmah nakon završetka posljednjeg matcha. Jednako kao što su kormilari koji su posljednjih nekoliko godina jedrili na dvobojskim regatama u Šibeniku, i kormilari koji će u Zagrebu prvi put službeno jedriti na ovakav način moraju pribaviti ISAF Sailor ID. Također postoji još jedan uvjet: masa cijele posade ne smije prelaziti 175 kg.

Organizatori poručuju da ima još slobodnih mjesta za prijavu!

Recent Nautical News Entries

Turski brod dotegljen u Trogir

Turski brod Haksa je napokon dotegljen u Trogir!

June.20.2018

U Šibenik stigla ljepotica među jahtama „Bristolian"

Nagrađivana jahta „Br

June.18.2018

VREMENSKO IZVJEŠĆE na dan 15.06.2018

UpozorenjeMjestimični udari NE vjetra 35-45 čv., u Velebitskom kanalu do 55 čv. Ponegdje nevere, uglavnom na južnom i dijelu sr

June.15.2018

U Rijeku stigao kruzer dug 200 metara

Na proputovanju iz Venecije za Hvar, u riječku je luku uplovio 200 metara dug

June.14.2018

Brodosplit gradi najluksuzniji brod za polarna krstarenja

Brodosplit je sklopio sporazum o izgradnji novog broda za polarna krstarenja.

June.13.2018