17.studenog u Gaženicu stiže najveći kruzer na svijetu Celebrity Eclipse


Luka Gaženica će ove godine imati 20 do 25 posto veći promet kružnih putovanja u odnosu na prošlu godinu.Sezonu kružnih putovanja će otvoriti kruzer Aida Aura 20.ožujka.


Prema najavama koje je dobila Lučka uprava Zadar, kapitalac ovogodišnje sezone bit će Celebrity Eclipse, s 317 metara dužine koji bi u Zadar trebao dovesti gotovo tri tisuće putnika.
Brod blizanac iz iste kompanije – Celebrity Equinox s 4000 putnika prvi je uplovio u Gaženicu u srpnju 2014. godine.

Eclipse dolazi prvi put i uplovit će u Gaženicu 17. studenog čime će završiti glavna sezona kruzing turizma u Zadru. Istog dana stiže jedan od malih kruzera Athena ili Artmeis koji godinama zimuju u Gradskoj luci.

Prema itinereru, sve je više kompanija koje su rezervirale svoje mjesto u Gaženici, a znatno je manje kruzera koji će se vezati uz Istarsku obalu.
Svega dva broda usidrit će se u Zadarskom kanalu. Jedan od u skladu sa svojim imenom Seadream II a drugi će biti Star Clipper Cruises.

Iako su sve veći kruzeri koji u prosjeku dovode po 2000 putnika u Gaženici neće biti velike gužve kao prije dvije godine. Dolazak kruzera ravnomjerno je raspoređen, a samo osam puta u Gaženici, uz najveći gat bit će usidrena po dva broda. Isto toliko puta u Zadar će doploviti po dva kruzera, s tim da će jedan od njih vezati se uz Pozdrav suncu.

Tek 28. rujna Zadar će biti luka na putovanju tri kruzera: dva će prema Gaženici a jedan ostaje u Gradu.

Recent Nautical News Entries

Turski brod dotegljen u Trogir

Turski brod Haksa je napokon dotegljen u Trogir!

June.20.2018

U Šibenik stigla ljepotica među jahtama „Bristolian"

Nagrađivana jahta „Br

June.18.2018

VREMENSKO IZVJEŠĆE na dan 15.06.2018

UpozorenjeMjestimični udari NE vjetra 35-45 čv., u Velebitskom kanalu do 55 čv. Ponegdje nevere, uglavnom na južnom i dijelu sr

June.15.2018

U Rijeku stigao kruzer dug 200 metara

Na proputovanju iz Venecije za Hvar, u riječku je luku uplovio 200 metara dug

June.14.2018

Brodosplit gradi najluksuzniji brod za polarna krstarenja

Brodosplit je sklopio sporazum o izgradnji novog broda za polarna krstarenja.

June.13.2018