17.studenog u Gaženicu stiže najveći kruzer na svijetu Celebrity Eclipse


Luka Gaženica će ove godine imati 20 do 25 posto veći promet kružnih putovanja u odnosu na prošlu godinu.Sezonu kružnih putovanja će otvoriti kruzer Aida Aura 20.ožujka.


Prema najavama koje je dobila Lučka uprava Zadar, kapitalac ovogodišnje sezone bit će Celebrity Eclipse, s 317 metara dužine koji bi u Zadar trebao dovesti gotovo tri tisuće putnika.
Brod blizanac iz iste kompanije – Celebrity Equinox s 4000 putnika prvi je uplovio u Gaženicu u srpnju 2014. godine.

Eclipse dolazi prvi put i uplovit će u Gaženicu 17. studenog čime će završiti glavna sezona kruzing turizma u Zadru. Istog dana stiže jedan od malih kruzera Athena ili Artmeis koji godinama zimuju u Gradskoj luci.

Prema itinereru, sve je više kompanija koje su rezervirale svoje mjesto u Gaženici, a znatno je manje kruzera koji će se vezati uz Istarsku obalu.
Svega dva broda usidrit će se u Zadarskom kanalu. Jedan od u skladu sa svojim imenom Seadream II a drugi će biti Star Clipper Cruises.

Iako su sve veći kruzeri koji u prosjeku dovode po 2000 putnika u Gaženici neće biti velike gužve kao prije dvije godine. Dolazak kruzera ravnomjerno je raspoređen, a samo osam puta u Gaženici, uz najveći gat bit će usidrena po dva broda. Isto toliko puta u Zadar će doploviti po dva kruzera, s tim da će jedan od njih vezati se uz Pozdrav suncu.

Tek 28. rujna Zadar će biti luka na putovanju tri kruzera: dva će prema Gaženici a jedan ostaje u Gradu.

Recent Nautical News Entries

U Dubrovnik stigao "Viking Star"

Ove subote je otvorena sezona velikih brodova!

March.19.2018

VREMENSKO IZVJEŠĆE za dan 13.03.2018

Upozorenje!Ponegdje mogućnost za neverin.

March.13.2018

Pogledajte kako će izgledati novi jedriličarski centar u Marini Kaštela

Za dva tjedna svoja vrata budućim korisnicima otvaraju jedriličarski c

March.12.2018

Počinje jedriličarski vikend na zagrebačkom Jarunu

Dva zagrebačka jedriličarska kluba koja imaju baz

March.09.2018

PMS regata: Dame ujedinjene za ravnopravnost spolova

Vis, Hrvatska 7. ožujak, 2018; Oko 70 žena iz cijele Europe okupilo se na otoku Visu da podignu svoj glas (i jedra) na PMS regati, jedins

March.08.2018